INCREDIBIL! Monica Bîrlădeanu, subiect de studiu la Evaluarea Naţională 2015

| 14 iun, 15:54

Am trăit să o vedem şi pe asta! Elevii de clasa a VIII-a care se pregătesc să susţină examenul de Evaluare Naţională 2015 sunt familiarizaţi de mici cu personajele mondene. Într-o culegere specială cu teste aceştia au de rezolvat un subiect în care numele actriţei Monica Bîrlădeanu este cap de afiş, scrie click.ro.

Cursurile pentru elevii de clasa a VIII-a s-au încheiat, iar în perioada 15-17 iunie au loc înscrierile pentru susţinerea examenului de Evaluare Naţională 2015. Adolescenţii vor fi testaţi la limba şi literatură română, oral şi scris, limba maternă şi matematică. La prima probă cei care s-au pregătit pentru examen şi părinţii lor au constatat cu stupoare că au de analizat "aventurile Monicăi Bîrlădeanu" în America, test inclus, spre surpinderea tuturor de un profesor de specialitate în cartea respectivă.

Elevii primesc un text, un interviu, acordat cu ani în urmă de actriţă unei reviste mondene, în care sunt puşi la curent cu viaţa sentimentală a vedetei, rolurile din filme, stilul vestimentar, dar şi despre viaţa ei peste Ocean. Lăsând la o parte analiza morfologică a unor cuvinte subliniate şi alte cerinţe gramaticale, elevii trebuie să reţină oraşul din America pentru care actriţa a făcut o pasiune, dar şi câte roluri joacă în prezent, cerinţe notate cu patru puncte. Revoltaţi părinţii au luat imediat atitudine şi au semnalat pe reţele sociale cerinţele neobişnuite sperând că cineva va lua măsuri.

"Iată dovezi că tineretul este îndobitocit din şcoală. La testul pentru Evaluare Naţională 2015 pentru clasa a 8-a, elevii trebuie să povestească despre aventurile Monicăi Bîrlădeanu (cine-o fi asta habar nu am, acum am auzit pentru prima dată de ea) în America şi să descrie un joc virtual de pe internet.
Daca vrei să distrugi o ţară, atunci ucide-i sistemul de învăţământ. Cum? O populaţie cu o educaţie slabă va vedea prea târziu ce i se plănuieşte de către clasa politică. (...) O populaţie cu o educaţie slabă nu va avea un nivel bun de pregătire şi de instruire şi astfel nu va putea ocupa decât funcţii şi poziţii în pătura de jos a societăţii. (...) Generaţia tânără e încurajată să devină o generaţie bolnavă care la rândul său va zămisli progenituri bolnave cu potenţial intelectual redus şi cu durată de viaţa din ce în ce mai scăzută",
a scris una dintre mămicile unui elev, supărată că astfel de personaje care îngroaşă paginile ziarelor şi revistelor mondene au ajuns inevitabil subiect de discuţie printre copiii de gimnaziu. 
Prima probă a examenului de Evaluare Naţională 2015 va avea loc luni, 22 iunie 2015, la Limba şi literatura română, iar marţi, 23 iunie, elevii de clasa a VIII-a vor susţine examenul scris la Matematică.

Rezultatele se vor afişa la 26 iunie 2015, până la ora 16:00, urmând ca în aceeaşi zi între orele 16:00 - 20:00 să fie depuse contestaţiile, conform calendarului de desfăşurare de la Evaluarea Naţională 2015 pentru absolvenţii clasei a VIII-a în anul şcolar 2014-2015, publicat de Ministerul Educaţiei.

În perioada 27 -29 iunie 2015 se vor recorecta lucrările celor care au depus contestanţii, iar la 30 iunie 2015, se vor afişa rezultatele finale după contestaţii.

 

Citeşte şi: Mihaela Rădulescu însărcinată? Anunţul a fost făcut chiar de vedetă

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ