Indicele ROBOR a ajuns la cel mai scăzut nivel din ultimele 4 luni

| 26 iul, 12:38

Indicele ROBOR la 3 luni, în funcţie de care sunt calculate dobânzile la majoritatea creditelor în lei, a coborât la 3,09%, cel mai scăzut nivel din ultimele 4 luni, potrivit datelor publicate, vineri, de Banca Naţională a României (BNR). În plus, ROBOR la 6 luni a ajuns la cel mai scăzut nivel din ianuarie până în prezent.

Joi, ROBOR la 3 luni a stagnat la 3,11%.

Vineri, indicele a scăzut la 3,09%, cel mai coborât nivel din 15 martie, când a fost 3,09%.

Totodată, indicele ROBOR la 6 luni a scăzut de la 3,25% la 3,23%. Acesta este cel mai mic nivel din 18 ianuarie, când a fost 3,22%.

Marţi, acest indice a scăzut de la 3,26% la 3,25%, cel mai coborât nivel din 12 martie, când a fost tot 3,25%.

ROBOR (Romanian Interbank Offer Rate) este rata medie a dobânzii la care se împrumută, între ele, instituţiile bancare din România, în lei, iar evoluţia sa este legată, în principal, de nivelul de lichiditate existent în piaţă.

BNR a publicat, la începutul lunii mai, indicele de referinţă trimestrial pentru creditele acordate consumatorilor (IRCC), care va înlocui ROBOR în calculul dobânzilor la majoritatea creditelor în lei. Valoarea

Tag-uri: indice, ROBOR
loading...

Ştirile orei

STIRIDESPORT.RO
h
Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ