Informaţia simplă care ţi-ar putea creşte dramatic rezistenţa musculară

| 23 sep, 2014

Modul în care majoritatea dintre noi aleg să se comporte este puternic modelat de comportamentul altora (sau, mai exact, de percepţia noastră asupra comportamentului acestora).

Psihologii numesc asta influenţa „normelor sociale”, iar puterea ei a fost cercetată intens în contextul comportamentelor „prietenoase cu mediul”, cum ar fi reciclarea, şi al celor legate de sănătate, cum ar fi alcoolismul impulsiv şi frecvenţa practicării exerciţiilor fizice.

Dar dacă aceeaşi pârghie psihologică ar putea fi exploatată nu pentru a-i încuraja pe oameni să facă mai multe activităţi fizice, ci pentru a-şi îmbunătăţi performanţele atletice? Doi cercetători, Carly Priebe şi Kevin Spink, au testat această idee pentru prima oară.

68 de practicanţi de pilates dintr-un studio (vârsta medie 40 de ani, 9 bărbaţi) au fost rugaţi să facă două flotări pe antebraţe şi să menţină poziţia cât de mult puteau. Drept acoperire, li s-a spus că scopul provocării era să ajute la stabilirea performanţei medii în cazul acestui exerciţiu fizic.

Flotarea pe antebraţe este un exerciţiu fizic solicitant care implică adoptarea unui poziţii cu faţa în jos şi apoi ridicarea corpului cu sprijin pe antebraţe şi pe degetele de la picioare, păstrând o poziţie fixă, paralelă cu pământul. Participanţilor li s-a spus clar că ar trebui să menţină poziţia cât de mult posibil în cazul ambelor încercări şi că se va face o medie a timpurilor obţinute pentru cercetare.

Citeşte mai departe AICI.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ