Îngrijorare la Turnu Măgurele. Nivelul Dunării a trecut peste cota de atenţie

| 17 iun, 2013

Nivelul Dunării a continuat să crească luni la Turnu Măgurele, fiind cu 24 de centimetri mai mare în comparaţie cu ziua precedentă şi cu patru centimetri peste cota de atenţie, stabilită aici la 500 de centimetri.

Potrivit datelor centralizate la Sistemul de Gospodărire a Apelor, în celălalt punct de măsurare hidrologică de pe sectorul teleormănean al fluviului, la Zimnicea, nivelul a ajuns luni la 527 de centimetri, cu o creştere de 27 de centimetri, dar cota de atenţie (530 centimetri) nu a fost atinsă.

Actuala situaţie de pe Dunăre nu creează probleme deosebite în Teleorman, unde digurile de protecţie a aşezărilor riverane au rezistat în acest an la presiuni generate de niveluri mult mai mari ale apelor fluviului.

Şeful Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Teleorman, colonelul Sorinel Sandu, a declarat pentru AGERPRES că luni şi marţi se verifică starea tuturor obiectivelor hidrotehnice din apropierea malului Dunării, pentru a se lua, dacă va fi nevoie, măsurile stabilite în planul judeţean de apărare împotriva inundaţiilor.

Tag-uri: Dunărea, inundaţie
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ