INS: Cifra de afaceri din industrie a crescut cu 6,9% în primele patru luni ale anului

| 07 iun, 2013

Cifra de afaceri din industrie pe total, piaţa internă şi piaţa externă, în termeni nominali, a crescut, în primele patru luni din acest an, cu 6,9% faţă de perioada similară din 2012, arată datele provizorii ale Institutului Naţional de Statistică /INS/, publicate vineri.

Cifra de afaceri din industrie, în luna aprilie 2013 comparativ cu luna precedentă, a crescut pe total industrie cu 5,9% datorită creşterilor din industria prelucrătoare (+6,3%). Industria extractivă a scăzut cu 2,1%.

Pe marile grupe industriale s-au înregistrat creşteri în toate sectoarele: în industria energetică (+9,3%), industria bunurilor intermediare (+7,3%), industria bunurilor de uz curent (+7,3%), industria bunurilor de capital (+3,1%) şi industria bunurilor de folosinţă îndelungată (+1,6%).

Cifra de afaceri din industrie, în luna aprilie 2013, faţă de luna aprilie 2012, a crescut pe ansamblu cu 12,7%, datorită creşterilor din industria prelucrătoare (+13,1%) şi industria extractiva (+3,1%).

Pe marile grupe industriale creşteri ale cifrei de afaceri s-au înregistrat în sectoarele: industria bunurilor de capital (+32,8%), industria bunurilor de folosinţă îndelungată (+15,6%), industria bunurilor intermediare (+12,8%) şi industria bunurilor de uz curent (+11,2%). Industria energetică a scăzut cu 32,8%.

Cifra de afaceri din industrie, în perioada 1 ianuarie - 30 aprilie 2013, faţă de perioada 1 ianuarie - 30 aprilie 2012, a crescut pe ansamblu cu 6,9%, datorită creşterii industriei prelucrătoare (+7,3%). Industria extractiva a scazut cu 1,0%.

Pe marile grupe industriale creşteri ale cifrei de afaceri s-au înregistrat în urmatoarele sectoare: industria bunurilor de capital (+18,2%), industria bunurilor de folosinţă îndelungată (+10,3%), industria bunurilor intermediare (+7,6%) şi industria bunurilor de uz curent (+3,5%). Industria energetică a scazut cu 18,7%.

Cercetarea statistică este de tip selectiv. Datorită necesităţilor privind comparabilitatea rezultatelor pe grupe de activităţi omogene cât şi la nivel de întreprindere de la o perioadă la alta, categoria operatorilor economici cu potenţial economic ridicat (50 de salariaţi şi peste), se cercetează exhaustiv. Baza de selecţie a eşantionului asigură o reprezentativitate calculată după cifra de afaceri de 94,23% din mulţimea totală a unităţilor active. Datele se colectează de la circa 5500 operatori economici cu activitatea principală de industrie.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ