INS: Creştere de 10,4% a volumului lucrărilor în construcţii, în 2015

| 12 feb, 10:27

Volumul lucrărilor în construcţii a crescut, în 2015, ca serie brută, cu 10,4%, comparativ cu aceeaşi perioadă din anul anterior, datorită lucrărilor de reparaţii capitale, lucrărilor de întreţinere şi reparaţii curente şi lucrărilor de construcţii noi, relevă datele Institutului Naţional de Statistică (INS), publicate vineri.

Potrivit sursei citate, la nivelul lunii decembrie 2015, faţă de aceeaşi perioadă din anul anterior, a crescut atât ca serie brută (+14,2%), cât şi ca serie ajustată (+8,8%). 

Pe întreg anul 2015, volumul lucrărilor de construcţii a crescut pe total, ca serie brută, cu 10,4%, iar pe elemente de structură au avut loc creşteri astfel: lucrările de reparaţii capitale - cu 31,8%, lucrările de întreţinere şi reparaţii curente - cu 13,3%, şi la lucrările de construcţii noi - cu 5,2%. 

De asemenea, pe obiecte de construcţii, volumul lucrărilor de construcţii a crescut la construcţiile inginereşti cu 20% şi la clădirile nerezidenţiale cu 1,1%. În schimb, la clădirile rezidenţiale volumul lucrărilor de construcţii a scăzut cu 5,8%.

În ceea ce priveşte rezultatele consemnate în decembrie 2015, comparativ cu noiembrie, acelaşi an, volumul lucrărilor de construcţii a crescut ca serie brută, cu 28,4%, creştere evidenţiată astfel: lucrările de construcţii noi cu 41,1%, lucrările de reparaţii capitale cu 29,5% şi la lucrările de întreţinere şi reparaţii curente cu 1,5%. În funcţie de obiectul de construcţii, volumul lucrărilor de construcţii a crescut la construcţiile inginereşti cu 30,6%, la clădirile nerezidenţiale cu 27,8% şi la clădirile rezidenţiale cu 14,1%. 

Pe de altă parte, ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, s-a înregistrat o creştere cu 5,9%, în decembrie 2015, după cum urmează: lucrările de construcţii noi (+16,6%), lucrările de reparaţii capitale (+1,7%) şi lucrările de întreţinere şi reparaţii curente (+1,2%). Pe obiecte de construcţii, creşterile au avut loc astfel: construcţiile inginereşti (+7,4%), clădirile rezidenţiale (+3,5%) şi la clădirile nerezidenţiale (+3%). 

Datele INS arată că, în decembrie 2015, comparativ cu decembrie 2014, volumul lucrărilor de construcţii a crescut, ca serie brută cu 14,2%, iar pe elemente de structură au avut loc creşteri în lucrările de reparaţii capitale (+71,6%), lucrările de construcţii noi (+6,6%) şi la lucrările de întreţinere şi reparaţii curente (+5,8%). 

Conform statisticii, pe obiecte de construcţii, volumul lucrărilor de construcţii a crescut la construcţiile inginereşti cu 41,2%, în timp ce scăderi au avut loc la clădirile rezidenţiale şi la clădirile nerezidenţiale cu 23,8%, respectiv cu 16,2%. 

Ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, volumul lucrărilor de construcţii a crescut cu 8,8%. Pe elemente de structură s-au înregistrat creşteri astfel: lucrările de reparaţii capitale - cu 55,6% şi la lucrările de întreţinere şi reparaţii curente - cu 4,2%. La polul opus s-au consemnat scăderi de 0,5% la lucrările de construcţii noi. 

Pe obiecte de construcţii, volumul lucrărilor de construcţii a crescut la construcţiile inginereşti cu 34,4%. La clădirile nerezidenţiale şi la clădirile rezidenţiale, volumul lucrărilor de construcţii a scăzut cu 20,0%, respectiv cu 4,7%.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

1 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
12 feb, 10:46
Carmen
Castigati imediat, din prima luna!
Castigati imediat, din prima luna! 100-285 de euro lunar! Avem nevoie urgent de persoane care sa colaboreze cu noi, pentru o activitate usoara, part-time sau full-time, la alegere, cu castiguri de 100 de euro lunar (part-time) sau 285 euro lunar (full-time), acum, din prima luna! Oferim si cerem cea mai mare seriozitate! Oferta valabila pentru capitala si provincie. Cand doriti mai multe informatii, contactati unul dintre membrii echipei noastre, la una dintre adresele noastre de email: [email protected]

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ