INS: Volumul lucrărilor de construcţii a crescut, în primele nouă luni, cu 1,9%

| 14 noi, 11:15

Volumul lucrărilor de construcţii a crescut pe total, ca serie brută, cu 1,9%, în primele nouă luni din 2016, comparativ cu aceeaşi perioadă din 2015, datorită lucrărilor de construcţii noi (+4,5%) şi a lucrărilor de întreţinere şi reparaţii curente (+3,9%), potrivit datelor publicate luni de Institutul Naţional de Statistică (INS).

Lucrările de reparaţii capitale au scăzut cu 13,8%. Pe obiecte de construcţii, au avut loc creşteri la clădirile rezidenţiale, cu 2,8%, la construcţiile inginereşti, cu 2,3%, şi la clădirile nerezidenţiale, cu 0,8%. 

Ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, volumul lucrărilor de construcţii a crescut, pe total, cu 3,4%, în primele nouă luni din 2016, comparativ cu perioada similară din 2015. Pe elemente de structură s-au înregistrat creşteri la lucrările de întreţinere şi reparaţii curente şi la lucrările de construcţii noi cu 9,1%, respectiv cu 3,4%. Lucrările de reparaţii capitale au scăzut cu 10,4%. 

Pe obiecte de construcţii, volumul lucrărilor de construcţii a crescut la construcţiile inginereşti cu 8,0%, la clădirile rezidenţiale cu 1,1% şi la clădirile nerezidenţiale cu 0,4%. 

Volumul lucrărilor de construcţii ca serie brută a crescut în luna septembrie a acestui an, faţă de luna corespunzătoare din 2015, ca serie brută, cu 0,7%, datorită lucrărilor de întreţinere şi reparaţii curente (+ 3,1%) şi a construcţiilor noi (+ 2,1%). 

Lucrările de reparaţii capitale au scăzut cu 10,2%. 

Pe obiecte de construcţii, volumul lucrărilor de construcţii a crescut la clădirile nerezidenţiale cu 7,6% şi la clădirile rezidenţiale cu 2,7%. Construcţiile inginereşti au scăzut cu 3,1%. 

Ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, volumul lucrărilor de construcţii a crescut cu 2%. Pe elemente de structură, s-au înregistrat creşteri astfel: lucrările de întreţinere şi reparaţii curente cu 6,7% şi lucrările de construcţii noi cu 2,2%. 

Lucrările de reparaţii capitale au scăzut cu 9,4%. 

Pe obiecte de construcţii, volumul lucrărilor de construcţii a crescut la clădirile nerezidenţiale cu 7,8%, la clădirile rezidenţiale cu 3,2% şi la construcţiile inginereşti cu 1,5%. 

Volumul lucrărilor de construcţii a crescut, în septembrie 2016 comparativ cu luna anterioară, ca serie brută, cu 18,5%, creştere evidenţiată pe lucrările de reparaţii capitale cu 28,5%, lucrările de întreţinere şi reparaţii curente cu 24,6% şi la lucrările de construcţii noi cu 14,6%. Pe obiecte de construcţii, volumul lucrărilor de construcţii a urcat la clădirile nerezidenţiale, cu 33,2%, la construcţiile inginereşti, cu 13,2%, şi la clădirile rezidenţiale, cu 10,3%. 

Ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, volumul lucrărilor de construcţii a crescut pe total cu 2,4%, creştere evidenţiată pe lucrările de reparaţii capitale (+17,6%), lucrările de întreţinere şi reparaţii curente cu (+5,2%) şi la lucrările de construcţii noi cu (+3,%). 

Pe obiecte de construcţii, s-au înregistrat creşteri la clădirile nerezidenţiale cu 14,9% şi la construcţiile inginereşti cu 2,6%. 

Scăderi s-au înregistrat la clădirile rezidenţiale, cu 4%.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ