Inspecția Muncii cercetează accidentul de la fabrica de pâine din Brașov

| 06 noi, 14:14

Inspectorul general de stat al Inspecției Muncii, Danteș Nicolae Bratu, a decis cercetarea evenimentului care a avut loc la punctul de lucru de la Brașov al unei fabrici de pâine, soldat cu cinci răniți și un decedat, ca accident colectiv de muncă.

Conform unui comunicat remis, vineri, AGERPRES, inspectorul general de stat s-a deplasat la scurt timp după explozie la Brașov, a evaluat situația și împrejurările în care s-a produs evenimentul și a dispus formarea unei comisii de cercetare, formată dintr-un inspector de muncă de la Inspecția Muncii și doi de la Inspectoratul teritorial de muncă Brașov.

Joi, 5 noiembrie, în jurul orelor 20,00, la societatea de morărit Șapte Spice Râmnicu Vâlcea — Punct de lucru Brașov a avut loc o explozie urmată de un incendiu. În fabrică se desfășura schimbul doi, șase dintre angajați fiind răniți. Unul dintre ei a decedat vineri.

'Se prezumă că evenimentul a avut loc la magazia de depozitare — însăcuire, soldat cu accidentarea a șase lucrători. Între aceștia un bărbat de 31 de ani, angajat ca operator siloz, și-a pierdut viața. Ceilalți, patru bărbați și o femeie, erau angajați ca ambalator manual, manipulanți mărfuri, gestionar și conducător auto. Acesta din urmă era angajatul altei societăți. Aveau vârste de 30, 41, 42 și 52 de ani. Din verificările efectuate în baza de date a Inspecției Muncii — Registrul Electronic de Evidență a Salariaților a reieșit că toate persoanele implicate erau angajate cu forme legale', se menționează în comunicat.

Cercetarea va stabili împrejurările și cauzele care au condus la producerea evenimentului, reglementările legale încălcate, răspunderile și măsurile ce se impun a fi luate pentru prevenirea producerii altor cazuri similare și va determina caracterul accidentului.

Din punct de vedere al securității și sănătății în muncă, societatea funcționează, potrivit certificatului constatator nr. 13504/02.06.2008, emis conform legii.

Inspectorul general de stat al Inspecției Muncii a solicitat Institutului Național de Cercetare — Dezvoltare pentru Securitate Minieră și Protecție Antiexplozivă — INSEMEX Petroșani efectuarea unei expertize, astfel încât cercetătorii să stabilească și să investigheze cauzele producerii incendiului.

'Vom acționa de fiecare dată imediat, conform legii și competenței, la producerea acestui tip de evenimente care se încadrează în categoria accidentelor de muncă și care din nefericire devin tragedii greu de reparat', a declarat Danteș Nicolae Bratu.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ