Inspector de muncă, prins în flagrant în timp ce primea 1.400 de lei mită

| 01 aug, 2013

Un inspector de muncă din Bucureşti a fost prins în flagrant în timp ce primea 1.400 de lei cu titlu de mită de la reprezentantul unei societăţi comerciale, în urma unei acţiuni a ofiţerilor DGA - Serviciul Anchete şi a unui procuror desemnat din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti.

Procurorul de caz a dispus reţinerea inculpatului pe o perioadă de 24 ore, iar joi inspectorul a fost prezentat Tribunalului Bucureşti cu propunere de arestare preventivă pentru 29 de zile.

Potrivit unui comunicat al Direcţiei Generale Anticorupţie (DGA), la data de 30 iulie a fost înregistrat denunţul unei persoane, asociată în cadrul unei societăţi comerciale, cu privire la faptul că inspectorul de muncă i-a cerut 2.000 de lei pentru a nu aplica sancţiuni contravenţionale în urma controlului efectuat asupra documentelor referitoare la situaţia juridică a angajaţilor. 

"Din suma totală de 2.000 de lei, N.C. a pretins pentru sine 1.000 de lei, pentru a nu-şi îndeplini în mod corespunzător atribuţiile de serviciu, iar restul de 1.000 de lei i-a pretins pentru a-şi exercita influenţa pe lângă un alt inspector de muncă", informează comunicatul.

Pe data de 31 iulie s-a pus în mişcare acţiunea penală pentru săvârşirea infracţiunilor de luare de mită şi trafic de influenţă pe numele inspectorului ITM.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ