Instanțele și parchetele au intrat în grevă! Magistrații cer demisia ministrului Justiției

| 12 sep, 16:55

Judecătorii și procurorii din România s-au coalizat pentru apărarea drepturilor lor în fața măsurilor pe care Guvernul Cioloș le-a dispus odată cu modificarea OUG nr. 20/2016 și adoptarea OUG nr. 43/2016 privind salarizarea în sistemul bugetar.

Mai exact, discriminarea salarială din rândul magistraților și modul discreționar în care sunt efectuate schemele de personal din interiorul instanțelor și parchetelor, în unele cazuri existând un număr de magistrați mai mic decât în anii '90, au stârnit revolta în rândul judecătorilor și procurorilor, scrie luju.ro.

Printre cererile magistraților se numără adoptarea "Memorandumului privind Justiția" și ca Parlamentul să nu aprobe OUG nr. 43/2016 ori ca Guvernul să emite în schimb o ordonanță de urgență pentru înlăturarea inechitățile financiare din sistem.

De asemenea, judecătorii și procurori au făcut apel la Consiliul Superior al Magistraturii să sesizeze Curtea Constițutională a României cu privire la existența unui conflict între puterile statului.

Nici ministrul Raluca Prună nu a scăpat de criticile magistraților. Aceștia au cerut demisia ministrului Justiției și au anunțat că formele de protest vor escalada în caz că guvernul nu va ține cont de doleanțele lor.

Aproximativ 50 de instanță din țară au aderat la acest protest, ceea ce ar putea duce la mii de blocaje în procesele aflate pe rolul acestor tribunale și judecătorii.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ