Instanţa a confirmat concedierea unui salariat Hidroelectrica aflat în incapacitate de muncă

| 19 iun, 2013

Tribunalul Buzău a confirmat, în 17 iunie, legalitatea deciziei de concediere emise de Euro Insol, administratorul judiciar al Hidroelectrica, faţă de o salariată care se află în incapacitate temporară de muncă, arată un comunicat al companiei.

Potrivit sursei citate, articolul 60, alin1 din Codul Muncii stabileşte interdicţii la concedierea salariaţilor în următoarele cazuri: incapacitate temporară de muncă; pe durata în care femeia salariată este gravidă; pe durata concediului de maternitate; pe durata concediului pentru creşterea şi îngrijirea copilului; pe durata exercitării unei funcţii eligibile într-un organism sindical; pe durata efectuării concediului de odihnă.

 

Pe de altă parte, comunicatul Hidroelectrica arată că alineatul 2 al articolului de mai sus derogă de la dispoziţiile primului alineat în situaţia în care angajatorul este supus insolvenţei, împrejurare în care se află şi Hidroelectrica SA.

 

Planul de reorganizare al Hidroelectrica a fost aprobat, marţi, de Adunarea creditorilor, a declarat, pentru AGERPRES, Remus Borza, reprezentantul Euro Insol, administratorul judiciar al Hidroelectrica. În data de 5 iunie, acţionarii Hidroelectrica au aprobat în Adunarea Generală procesul de restructurare a societăţii, din 13 sucursale compania urmând să rămână cu şapte, iar numărul de posturi urmând să fie redus cu circa 300 la nivelul societăţii. Economia estimată la fondul de salarii va fi de circa şase milioane euro/an, conform unui comunicat al societăţii. În urma restructurării, posturile de conducere vor fi reduse de la 52 la 34.

 

Începând cu 20 iunie 2012, numărul de personal al societăţii a scăzut de la 5.239 la 4.866 la data de 30 aprilie 2013. În această perioadă, personalul a părăsit organizaţia pe cale naturală (pensionări limită de vârstă, pensionari anticipate şi anticipat parţiale, de invaliditate etc.) dar şi în urma a două valuri de concedieri care au avut loc în ianuarie 2013 (151 salariaţi) şi mai 2013 (304 salariaţi).

 

În cadrul acestui proces de reorganizare, prin comasarea sucursalelor vor fi concediaţi circa 150 salariaţi ca urmare a reducerii posturilor prin aplatizarea structurilor organizatorice. Va scădea astfel numărul de personal TESA cu aproximativ 24% faţă de data de 20 mai 2013, dată la care a fost efectuat al doilea val de concedieri.

 

Euro Insol estimează că numărul angajaţilor va scădea de la 4.556 de persoane la 20 mai 2013, până la 4.406 de salariaţi după procesul de comasare.

 

De la intrarea în insolvenţă, numărul total de personal se reduce cu circa 16%, scăderea cea mai importantă înregistrându-se pe palierul TESA, în condiţiile în care activitatea societăţii a fost organizată pe procese, asigurându-se standardizarea şi centralizarea unor activităţi la sediul central al societăţii. Personalul TESA a scăzut cu 36% faţă de 20 iunie 2012.

 

Hidroelectrica a intrat în insolvenţă în data de 20 iunie 2012, cu peste 4,4 miliarde de lei datorii şi cu pierderi de 350 milioane de lei după primul semestru al anului 2012. Termenul de ieşire din insolvenţă a companiei este de 26 iunie 2013.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ