Interpol: atacurile cibernetice au provocat pierderi totale de 90 de miliarde de euro

| 14 mai, 2013

Atacurile cibernetice au provocat pierderi totale de 90 de miliarde de euro anul trecut, a declarat marţi, preşedintele Interpol, Mireille Ballestrazzi, informează MTI. Recent, autorităţile americane anchetează o reţea care a sustras 40 de milioane de dolari de la bancomate din 24 de ţări.

La cea de-a 42-a conferinţă regională a Interpol, Mireille Ballestrazzi a afirmat că poliţia secolului al XXI-lea ar trebui să fie capabilă să gestioneze această nouă provocare şi ameninţare. Hackerii rămân anonimi şi nu cunosc limite, a precizat ea, adăugând că răspândirea metodei plăţii electronice şi a documentării electronice, precum şi dificultatea identificării infractorilor încurajează criminalitatea informatică.

La rândul său, ministrul de interne ungar, Sandor Pinter, a subliniat angajamentul Budapestei pentru menţinerea şi extinderea cooperării poliţieneşti la nivel internaţional.

Furturi de 40 de milioane de dolari în zece ore

Săptămâna trecută procurorii americani au pus sub acuzare opt persoane care constituiau celula din New York a unei reţele de hoţi ce combina fraudele pe Internet cu cele la bancomate. Aceştia au reuşit să fure în câteva ore, doar în cartierul new-yorkez Manhattan, aproape 3 milioane de dolari prin retrageri frauduloase de la bancomate, scrie presa americană.

La nivel mondial reţeaua a reuşit, în aproximativ zece ore, să retragă 40 de milioane de dolari de la bancomate din 24 de ţări, efectuând prin intermediari 36.000 de tranzacţii. Astfel de retrageri de bani au avut loc şi în România, însă sumele au fost mici, de ordinul zecilor de mii de euro.

Tag-uri:
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ