Intrarea în vigoare a Legii falimentului personal a fost amânată cu un an

| 05 ian, 08:58

Termenul de intrare în vigoare a legii care introduce, în premieră în România, procedura de insolvenţă pentru persoanele fizice, a fost amânat cu un an printr-o ordonanţă de urgenţă publicată la finalul lui 2015, scrie avocatnet.ro.

Actul normativ, care ar fi trebuit sa se aplice din 26 decembrie 2015, reglementeaza trei modalitati prin care insolventa persoanelor fizice va putea fi solutionata, respectiv pe baza de plan de rambursare a datoriilor, prin lichidare de active sau prin procedura simplificata. Conform specialistilor, noile reglementari au o serie de lacune, insa cuprind si cateva avantaje.

Legea nr. 151/2015 privind procedura insolventei persoanelor fizice a fost publicata in Monitorul Oficial nr. 464 din 26 iunie 2015 si ar fi trebuit sa intre in vigoare in 26 decembrie. Termenul de aplicare a legii a fost insa prorogat prin OUG nr. 61/2015, publicata in Monitorul Oficial nr. 962 din 24 decembrie. Citeşte mai mult pe avocatnet.ro

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ