Învierea omului în șlapi

| 05 aug, 2013

Au crezut că-l scot la pensie și-l trimit, cu un coif de ziar pe cap, să lanseze bărcuțe pe Lacul Floreasca. Au fost la un colț să le iasă. Dar au făcut greșeala fatală.

Omul în șlapi e peste tot, în șalupă, la Cireșica, pe velier, din nou la Cireșica, în CSAT, împreună cu ciobanii și/sau cu țiganii, în elicopter, iar la Cireșica, la pupitrul de la Cotroceni. Nu-i în concediu, că n-are articol de Constituție care să-l trimită la odihnă și tratament. Cabinetul lui de lucru e țara. Atât a brăzdat albastrul cerului și spumele mării în ultima vreme, încât ai impresia că suntem sub asediu. Știe și unde-i premieru-n concediu, și cu cine. Dar nu de la servicii, a aflat și el ca tot românul cu iPad. Cunoaște intimitățile financiar-contabile ale câștigătorului licitației pentru CFR Marfă, dar nu de la ANAF, ci din ce-a mai apărut prin presă.

La un an de la, probabil, ultima suspendare, e mai viu politic ca oricând. Zici că-i proaspăt instalat la Palat (nu erodat de cei nouă ani de mandat) și vrea să probeze justețea alegerii sale. E-n tot și-n toate. Îl și ajută peisajul. Și din elicopter, și din buza digului, și de la rasul ierbii, tot la fel se vede. Troica de aur a referendumului s-a cam năruit. Voiculescu-i ocupat cu procurorii, Antonescu s-a ascuns și tace inteligent, Ponta ia la gioale și coabitează cu sughițuri. Șefii de campanie de astă vară sunt îngenuncheați. Fenechiu începe a se obișnui cu gândul negru că se duce la brutărie, Dragnea face ture la DNA pe baza declarațiilor populare de pe capota Loganului. Iar cel pe care au fost la un pas să-l arunce peste bord înainte să se scape pe ei c-au făcut "bau" Gordon, Barroso și Reading și care n-a ieșit aproape un an printre alții oameni decât sepepiștii să nu-l ia civilii cu pietre le râde-n nas.

Când îl vezi, îți trece dorul de Ceaușescu. Priceput, preocupat, patriot, neînduplecat cu toți cei care nu se ridică la înaltele și competentele sale așteptări. Din când în când, în funcție de context, cald, uman, hăhăitor. Se simte aia mică slăbită de sarcină, sparge șprițul familionului și dă stingerea-n local. Suferă moldovenii, își ia cetățenia, scoate-n parbrizul blindatei harta României Mari și semnăturile pentru o nouă candidatură din portbagaj.

Au crezut că-l scot la pensie și-l trimit, cu un coif de ziar pe cap, să lanseze bărcuțe pe Lacul Floreasca. Au fost la un colț să le iasă. Dar au făcut greșeala fatală. L-au lăsat să-și revină din pumni. Să se odihnească. Să beneficieze de timpul necesar uitării și de avantajul nesperat al coabitării. S-a sculat de jos. S-a șters de praf. Azi dă cu ei de toți pereții. Face, din nou, cărțile. Contează...

Când vrei să răpui o viperă, îi zdrobești țeasta. Dacă-i tai coada, se arcuiește, și se urcă pe picior și te mușcă; în cele mai multe dintre cazuri, letal.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

13 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
13 aug, 2013
cititor
O analiza corecta
Dl.Ciutacu descrie cu acuratete revenirea la popor a aproape suspendatului basescu. Nu imi este clar, insa, jocul USl-ului. Prostie amestecata cu ingimfare sau, pur si simplu, pupat piata endependenti pentru o bucata de ciolan capatata mai repede? Ceea ce ma dezgusta nu e, insa, tupeul hahaiciului ci umbrele umane care il primesc in mijlocul lor ca si cum nu s-ar fi intimplat nimic anii acestia. Si reporteritele care tot mai spera sa le urce domnul presedinte pe masa sa le faca CPR. Cum se gudura pe linga el catelele de paza ale democratiei!
06 aug, 2013
Dan
vipera
Ponta, nu a invatat nimic din problemele lui Nastase, sau poate era mana in mana cu vipera, din pacate trebui sa recunoastem ca vipera are sange in c....e, fata de PSD-isti si PNL-isti, le-a fost frica, ce putea sa ne faca Europa sa ne dea afar din Europa, nu ne dadea niste bani pe care oricum nu i-am luat ca nu am fost in stare, se lamureau oricum la un moment dat ca nu pierdeau nimic daca nu mai era vipera, ca si astia sunt mult mai lingai ca el, sunt si prosti, nu mai este PSD-ul de altadata cand avea oameni care stiau sa fure frumos :)))), au numai pisicuti :))))), nu ma mai prinde USL-ul la vot in viata lor.
05 aug, 2013
Ferenczy Stefan
:))
Stârniși postacii mai ceva decât tizul plecat la Miami ;) Ca să vezi, frățică, câtă mânie proletară pot să aibe unii pe alții pe o simplă destinație turistică. De parcă ar fi uitat cu totul că înainte să facă dea marinarul cu economia de-a dura, o grămadă de români își permiteau să se ducă unde aveau chef și bani, de nu mai vedeai decât pensionari pe litoralul nostru de vis. Dar mânia asta proletară încrâncenată pe mine mă face să zâmbesc, căci astea sunt argumente de carton și nu dovedesc decât disperarea cu care se agață de orice, atât cât mai au cu ce. Căci de la o vreme își cam iau rigle peste degețele...
05 aug, 2013
acuvio
“Când vrei să răpui o viperă, îi zdrobeşti ţeasta. Dacă-i tai coada, se arcuieşte, şi se urcă pe picior şi te muşcă; în cele mai multe dintre cazuri, letal.”

O metodă violentă, protestează ecologiştii (Gordon, Barroso, Reading, Merkel). Nu se poate pune cu grijă într-un sac şi duce în altă rezervaţie? :)
06 aug, 2013
cezar prusac
cine-a zis ca aia`s ecologisti?!
05 aug, 2013
Jan
Impozitul pe casnica presedintelui
Tov. Ciutacu, ca un om informat, nu numai de cel asteptat la portita, credeti ca propunerea lui Ponta (asta nu s-a dovedit ca ar fi plagiat-o de la Boc) de a impozita casnicele de lux este o lovitura data dictatorului ce nu-si trimite nevata la munca ?
05 aug, 2013
un om
Domnule Jan, ati trait maca o data ,o zi la 18 ani? Eu am avut o studentie in care am dormit si pe o banca in gara Costinesti,am calatorit si cu marfarul de la tarlaua cu porumbul pe care trebuia sa-l culegem,am intrat cu moneda de 3 lei(strecurata cu speranta in mana portarului)la teatru sau filarmonica,am citit in statia de autobuz Platon si Confucius,am invatat despreTOT ce am vrut! Sunt departe de perfectiune,nu detin adevarul absolut si poate pt ca am sansa sa cunosc oameni din toate categoriile imi pot permite sa va cer :fiti primul care da cu piatra! (daca sunteti nascut matur,daca sunteti imaculat, daca existenta dvs depinde de locul unde o persoana publica isi face concediul...) In ceea ce ma priveste nu pot si nu vreau sa tolerez goliciunea-educationala,chiar venita de la cel care ar trebui sa ma reprezinte!!!

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ