Ioan Niculae: Nu o cunosc pe Alina Bica şi nu i-am dat 3,5 milioane euro pentru tergiversarea dosarului Romgaz

| 16 dec, 2014

Patronul grupului InterAgro, Ioan Niculae, sustine printr-un comunicat de presa ca nu o cunoaste pe Alina Bica, fostul procuror sef al DIICOT, si nici nu i-a oferit, direct sau prin intermediari, suma de 3,5 milioane euro pentru tergiversarea dosarului "Romgaz".

Ioan Niculae mai sustine ca termenul de prescriptie la infractiunea de subminare a economiei nationale este de 30 de ani, motiv pentru care dosarul nu poate fi tergiversat atat timp.

Un document DNA, publicat de Rober Turcescu arată că fosta procuror-sef Alina Bica ar fi inetrvenit pentru solutionarea unui doasar in acre este implicat Ioan Niculae, in schimnbul unor avantaje. Ioan Niculae i-ar fi dat Alinei Bica 3,5 milioane euro mita pentru a scapa de dosarul in care este acuzat de subminarea economiei nationale.

"Nu o cunosc pe doamna Alina Bica, nu am vorbit niciodata si nu am luat legatura direct sau prin intermediari cu dansa, pentru tergiversarea dosarului "Romgaz". Precizez ca in dosarul "Romgaz", m-am prezentat in fata organelor de cercetare penala, respectiv in fata procurorilor de caz, ori de cate ori am fost chemat, insotit de fiecare data de avocatii mei, iar toate apararile pe care mi le-am facut in aceasta cauza au fost si sunt in conformitate cu legea penala", sustine Ioan Niculae.

"Dosarul ¬Romgaz¬ este unul complex, care presupune o ampla cercetare judiciara, de lunga durata, inclusiv realizarea unei expertize contabile, ceea ce face lipsita de orice logica presupusa mea incercare de a da bani procurorul sef al DIICOT, pentru tergiversarea acestuia, pana la implinirea termenului de prescriptie. Precizez ca, potrivit codului penal, termenul de prescriptie la infractiunea de subminare a economiei nationale este de 30 de ani, fiind practic imposibil ca un dosar sa fie intarziat atat timp. Cred ca multi dintre cei suspectati in acest dosar nu ar mai fi in viata peste 30 de ani", mai spune patronul InterAgro.

"Reiterez faptul ca nu am cunoscut-o, nu am luat legatura cu doamna Alina Bica, nici direct si nici prin intermediari si nu i-am dat suma de 3,5 milioane euro pentru tergiversarea dosarului "Romgaz". Toate informatiile aparute in materialele prezentate in mass-media cu privire la presupusa mea incercare de a da bani fostului procuror sef al DIICOT, Alina Bica, sunt subiective, nu au nici o legatura cu realitatea, iar prin difuzarea in media a acestor informatii mincinoase se incearca discreditarea mea ca persoana si ca om de afaceri, ceea ce imi aduce grave prejudicii de imagine atat personal, familiei mele, cat si afacerii mele. Precizez ca nu am fost audiat niciodata in acest nou dosar si nu mi s-a adus la cunostiinta vreo invinuire, singura sursa de unde mass media a preluat aceasta informatie fiind blogul personal al unui ziarist", mai precizeaza Ioan Niculae.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ