Ioan Rus: Masterplanul de transporturi este un echilibru raţional între nevoile şi posibilităţile noastre

| 01 oct, 2014

Ministrul Transporturilor, Ioan Rus, a punctat că acest document face un echilibru extrem de rațional între ceea ce avem nevoie astăzi și posibilitățile pe care, de asemenea, le avem astăzi. Nu este un document pentru totdeauna, el la trei ani, la cinci ani se va modifica.

"În acest moment, România are un document solid, fundamentat științific, care arată ce nevoi are România. Aceste nevoi sunt bine definitie. Are nevoie de un număr de 1300 de km de autostradă, de peste 2000 de km de drumuri express, de peste 3000 de kilometri de drumuri regionale, de modernizare de cale ferată, de aeroporturi internaționale”, a spus Ioan Rus la digi24.ro.

El a arătat că, cel mai probabil, în timpul dezbaterii vor apărea și opinii pro și contra, iar acestea vor ajuta la finisarea Masterplanului.  „Nu are nicio conotație politică”, a adăugat ministrul.

Ministrul a arătat că Masterplanul analizează perioada până în 2030 și tot până atunci sunt estimate și finanțările de la Uniunea Europeană.

Planul prezentat Comisiei Europene arată că România are nevoie de finanţare pentru doar 656 de kilometri de autostrăzi, adică de trei ori mai puţin decât anunţase anul trecut fostul ministru al transporturilor Dan Şova. Ministerul Transporturilor a decis să taie din proiectele pentru autostrăzi şi să le transforme în drumuri expres. Este cazul şosele Piteşti - Sibiu, despre care şeful Transporturilor nu ştie excat cât va costa şi nici când va fi gata.

Până în 2030, cel puţin pe hârtie, ar urma să se facă 2.200 km de drum expres.

Întrebat despre schimbarea în ceea ce privește numărul de kilometri de autostradă, ninistrul a răpuns: „Acest document face un echilibru extrem de rațional între ceea ce avem nevoie astăzi și posibilitățile pe care, de asemenea, le avem astăzi. Nu este un document pentru totdeauna, el la trei ani, la cinci ani se va modifica”.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

1 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
01 oct, 2014
N-are tata bani, sa-i bea
Incompetenta ca virtute suprema
Cum adica "posibilitatile pe care le avem azi? Pai, tovarasu' Rus, nu ti s-a iesplicat de la partid ca 90% din banii pentru autostrazile din "masterplan" se finanteaza de catre UE? Si tu, cand ai putea avea banii astia, faci potecute de ei? E drept, banii ioropeni "ie" greu de furat, deci neinteresanti.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ