Ioana Mihăilă, primele declarații în calitate de ministru al Sănătății: Multe proiecte au început în mandatul lui Voiculescu

| 21 apr, 20:22

Noul ministrul al Sănătății, Ioana Mihăilă, spune că în mandatul său se va concentra, pe lângă gestionarea pandemiei, pe trei priorităţi: atragerea şi utilizarea de fonduri europene pentru reforme şi investiţii în sănătate, creşterea accesului la servicii medicale de bază şi reforma managementului spitalelor şi a direcțiilor de sănătate publică, prin concursuri corecte.

 

Ioana Mihăilă a afirmat, răspunzând unei întrebări, că l-a întrebat pe Vlad Vooculescu dacă el crede că va supraviețui că în acestă funcție, iar răspunsul acestuia a fost "cred că da". Ea a mai spus că cel mai teamă îi este că nu va apuca să finalize sau să pun pe drumul cel bun reformele pentru care a venit la Ministerul Sănătății.
Noul ministru al Sănătății a mai afirmat, în prima sa conferință de presă, că va continua "fără ezitare" proiectele începute de Vlad Voiculescu. Întrebată insistent de jurnaliști dacă Vlad Voiculescu va fi consilierul său, Mihăilă a evitat un răspuns direct, spunând că echipa sa de la minister este acum "în formare".
Principalele declarații:
Mandatul meu se va concentra pe 3 priorități:
1. Atragerea și utilizarea de fonduri eurpene pentru reforme și investiții. Prin PNRR am propus investiții de 2,6 miliarde de euro în infrastructura spitalicească. Aceste investiții implementate corect pot să facă diferența dintre viață și moarte
2. Creșterea accesului la servicii medicale de bază. Investiții de 330 milioane de euro în asistența prespitalicească
3. Reforma managementului spitalelor și a serviciilor de sănătate. Competența în funcții de conducere e o necesitate, nu un moft. Vom continua concursurile pentru direcțiile publice de sănătate
Vom organiza concursuri corecte pentru celelalte funcții de management din sistemul sanitar
Multe proiecte au început în mandatul lui Vlad Voiculescu, le voi continua fără ezitare
Suntem încă într-o criză sanitară, dar am convingerea că împreună o putem depăși
Ioana Mihăilă, desemnată de USR-PLUS la conducerea Ministerului Sănătății, după demiterea lui Vlad Voiculescu, a depus jurământul miercuri seară. "Mă bucur că în coaliție s-a găsit un modus videndi care ne dă speranțe că lucrurile vor merge și mai bine", a spus Iohannis la ceremonia de învestire, el cerând Guvernului să o sprijine pe Mihăilă.

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ