Iohannis, atac dur la Executiv: „RUȘINE, PSD! Un guvern EȘUAT!”

| 01 oct, 09:05

Klaus Iohannis pune tunurile pe PSD! Șeful statului a criticat în termeni duri PSD pentru propunerea Rovanei Plumb în funcția de comisar european, respinsă defintiv. Iohannis a anunțat că abia așteaptă să treacă moțiunea și „să scăpăm de PSD” și de „acest guvernul eșuat” după „promisiunile pline de „lapte și miere” ale PSD din 2016.

Klaus Iohannis nu a pierdut prilejul de a mai lansa atacuri la guvernul social-democrat la Adunarea Regională a organizațiilor PNL Nord-Vest de la Cluj-Napoca, unde a fost invitat luni seară.

„Unde stăm, dragii mei? Stăm foarte, foarte prost!

În decembrie 2016, românii au considerat că e bine și nu e bine să meargă la vot, unii s-au dus, alții nu. Unii dintre cei care s-au dus au crezut minciunile PSD, care promisese ca va curge numai lapte si miere ,dar, ghinion, cum a spus unul, nu a fost asa!

Au început să curgă atacuri la justitie, au inceput sa curga atacuri la mediul privat, la economia reala a României!

Pesediștii au inceput sa ocupe toate punctele cheie, pozițiile cheie din marile sisteme publice cu oameni din partid și, dacă ar fi fost competenți, poate ar fi fost o chestiune care se putea dezbate politic, dar majoritatea sunt slugarnici și așa am ajuns foarte prost.

Iohannis a mai enumerat „performanțele” guvernului PSD condus de Viorica Dăncilă din economie, educație:

Mai mult, pesedistii si-au dat jos guverne, cum  se spune, „si-au dat cu stângul în dreptul”! Prin asta calitatea guvernării nu s-a îmbunătățit, ba a mers din rău în rău.

Am ajuns acum să avem un guvern care reușește contraperformanță după contraperformanță, eu am numit încă de anul trecut acest guvern un guvern eșuat, dar aceste eșecuri ale pesediștilor ne dor, pentru că se repercutează asupra vieții noastre de zi cu zi.

Fără PSD, României i-ar fi fost mult, mult mai bine. PSD în realitate a ținut România în loc, PSD a promis una, a făcut alta, a inhibat dezvoltarea României.

Și acum suntem în situații nemaivăzute.

Am deschis azi anul universitar, dar nu există un ministru al educației în România, pentru că acest guvern care a pierdut majoritatea refuză să se prezinte în Parlamentulș României pentru a obtine validarea. Un guvern care a pierdut majoritatea refuză să meargă în Parlament. Nemaivăzut, nemaiauzit!”

Iohannis a criticat nominalizarea Rovanei Plumb făcută de Viorica Dăncilă pentru funcția de comisar european și a anunțat că abia așteaptă căderea guvernului PSD prin trecerea moțiunii de cenzură.

Acest guvern pesedist care și-a pierdut si ultima farâmă de credibilitate propune persoane care nu sunt potrivite.

Acum, astăzi, persoana propusă pentru comisar european a fost pur și simplu re-fu-za-tă pentru probleme de integritate!

Rușine, rușine PSD-ului!

Aici suntem și probabil unii o să mă întrebați: și dumneata ce ai făcut? Eu am făcut tot ce a putut președintele României să facă. Foarte multe din prostiile, năstrușniciile, atacurile PSD asupra statului român am reușit să le opresc.

Abia aștept să treacă moțiunea și să scăpăm de PSD!”.

Înaintea declarațiilor șefului statului, Rovana Plumb, în prezent europarlamentar, a susținut într-un comunicat de presă că președintele a încurajat atitudinea incorectă din Comisia Juridică a Parlamentului European.

Comisia pentru Afaceri Juridice (JURI) a Parlamentului European a decis, luni, prin vot, că Rovana Plumb a fost respinsă de Comisia pentru Afaceri Juridice (JURI) a Parlamentului European, care a decis că nu e aptă pentru funcția de comisar european. Și Laszlo Trocsanyi, propunerea Ungariei, a fost respins de Comisia JURI.

Rovana Plumn a fost propusa de premierul Viorica Dăncilă pentru portofoliul de la Transporturi în Comisia Europeană condusă de Ursula von der Leyen, succesoarea lui Jean-Claude Juncker.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ