Iohannis, atac la Guvern: "Se ocupă de schimbat şefi la ANAF în loc să facă bugetul"

| 04 ian, 21:53

Președintele Klaus Iohannis se declară nemulțumit de faptul că Guvernul Dăncilă nu a venit cu o propunere de buget pentru anul 2019, dar "se ocupă de schimbat şefi de la ANAF şi din alte poziţii".

Preşedintele Klaus Iohannis a criticat, vineri, lipsa unui proiect de buget, arătând că aceasta este o problemă gravă şi că PSD trebuie să vină cu explicaţii.

Klaus Iohannis se arată nemulțumit și de faptul că Guvernul "se ocupă de schimbat şefi de la ANAF":

Klaus Iohannis: "Este o problemă gravă. Am pus această întrebare în decembrie şi o mai pun o dată. Unde este proiectul de buget? PSD a guvernat în tot acest timp. PSD a avut toate condiţiile şi trebuia să vină, conform legii în vigoare, până pe 15 noiembrie, cu proiectul de buget. Nu există, la momentul acesta, niciun proiect de buget. Ba dimpotrivă, în loc să se ocupe de buget, fiindcă toată lumea are nevoie de bugetul pe anul în curs, pentru că deja este târziu, se ocupă de schimbat şefi de la ANAF şi din alte poziţii, lucru care mie îmi dă foarte mult de gândit".

Potrivit lui Klaus Iohannis, este posibil să existe probleme cu bugetul din moment ce proiectul nu apare.

Aceste lucruri trebuie să le explice de urgenţă PSD şi să vină cu un proiect de buget, a mai spus Klaus Iohannis, la Palatul Cotroceni.

Klaus Iohannis refuză numirile noilor miniștri

România a început anul 2019 fără să aibă un buget aprobat. Autorităţile au anunţat doar principiile pe care vor să le respecte în gestionarea banilor publici: un deficit bugetar mai mic de 3 la sută din PIB, cu accent pe investiţiile publice.

Iar ca să-şi asigure veniturile necesare, pe final de an, Executivul a impus noi taxe companiilor din cele mai profitabile domenii ale economiei. Noile măsuri, criticate de mediul de afaceri, au intrat în vigoare de la 1 ianuarie 2019.

Klaus Iohannis este pe aceeași lungime de undă cu liderii Opoziției.

Președintele PNL, Ludovic Orban, a trimis, ieri, o scrisoare deschisă către președintele Camerei Deputaților, Liviu Dragnea, către președintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, și premierului Viorica Dăncilă, prin care îi somează să înceapă dezbaterile publice pe Legea bugetului de stat și să o adopte într-o sesiune extraordinară a Parlamentului.

Președintele PNL susține că deciziile guvernanților afectează pensionarii și bugetarii și că proiectul de buget nu este prezentat pentru că nu există fonduri. „Recunoașteți că nu sunteți în stare să prezentați un proiect de buget pentru 2019 pentru că situația finanțelor publice este dezastruoasă și încercați cu disperare să măsluiți datele oficiale și să înșelați opinia publică și partenerii europeni", transmite Orban.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ