Iohannis: Avem o responsabilitate față de tinerii și copiii României

| 08 sep, 10:55

Președintele Klaus Iohannis a declarat joi, în deschiderea conferinței "2035 - Prima generație fără tutun a României", că autoritățile au o responsabilitate față de tinerii și copiii României și sunt datoare să ofere sprijin adulților "de mâine" pentru a cunoaște importanța prevenției.

"Vă felicit pentru organizarea acestui eveniment! În același timp, vă rog să-l priviți ca parte a unui dialog într-un context mai larg care privește importanța prevenției și educația pentru sănătate", a spus șeful statului.

La conferința ce a avut loc la Palatul Cotroceni au participat ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, și ministrul pentru Consultare Publică și Dialog Civic, Violeta Alexandru, reprezentanți ai instituțiilor publice, academice, medicale și ai societății civile, atât din țară, cât și din străinătate.

"Cu toții ne dorim sănătate pentru copiii noștri, iar acest lucru poate fi realizat doar prin dezbatere și implicare la toate nivelurile. După cum știți, prevenția și educația pentru sănătate fac parte din preocupările mele, ca președinte, pe termen lung. Cred că prevenția trebuie să reprezinte o prioritate în cadrul politicilor de sănătate în România", a declarat Iohannis.

Președintele a afirmat că bolile cele mai frecvente, care pun în pericol sănătatea, în prezent, "sunt de fapt prevenibile".

"Cancerele și bolile cardiovasculare sunt asociate stilului de viață, iar fumatul este unul dintre factorii de risc pentru sănătate în acest sens. De fapt, prin prevenție putem să salvăm vieți", a adăugat Iohannis.

El a vorbit, astfel, despre importanța acțiunilor de prevenție.

"Aici intervine rolul dumneavoastră, al educației în ceea ce privește prevenția, al formării unor noi tipare de comportament în raport cu propria sănătate. Punând astăzi accent pe educația în scopul prevenției, care include conștientizarea riscurilor pe care le presupune fumatul, dăm generațiilor următoare șansa să trăiască o viață mai sănătoasă și să-și aleagă în cunoștință de cauză stilul de viață", a arătat Klaus Iohannis.

Șeful statului a subliniat faptul că autoritățile au o responsabilitate în acest domeniu.

"Avem o responsabilitate față de tinerii și copiii României. Îi putem sprijini pe adulții de mâine să cunoască importanța prevenției și a unui stil de viață sănătos. Propun să abordați acest subiect cu responsabilitate și discernământ, pentru a oferi generațiilor viitoare șansa unei alegeri informate", a încheiat președintele.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ