Iohannis cere amenzi care să poată fi plătite de români

| 03 oct, 2013

Prim-vicepreşedintele Partidului Naţional Liberal (PNL), primarul Sibiului, Klaus Iohannis, a declarat, astăzi, într-o conferinţă de presă, că amenzile trebuie "să fie corelate cu veniturile", referindu-se la noul Cod Rutier.

"Amenda trebuie să fie şi plătibilă. Trebuie să avem amenzi care să fie corelate cu veniturile. (...) Trebuie să ne gândim că, totuşi, majoritatea românilor nu sunt nici şmecheraşi, nici milionari. Sunt oameni care câştigă puţin şi încearcă şi ei să ducă o viaţă decentă", a spus Iohannis, citat de Agerpres.

Acesta a mai spus că, în calitate de şofer, nu a mai plătit vreo amendă de foarte mult timp, pentru că nu a încălcat legea rutieră. Întrebat de jurnalişti dacă a fost oprit vreodată în trafic, de poliţişti, Klaus Iohannis a răspuns negativ. Totuşi, primarul sibian, cunoscut şi pentru pasiunea sa de a circula cu bicicleta, a recunoscut că merge pe două roţi, în trafic, fără cască de protecţie, însă nu a fost prins până acum de oamenii legii.

Modificările la Codul Rutier nu au fost adoptate miercuri, în şedinţa de Guvern, aprobarea acestora fiind amânată cu o săptămână. Surse guvernamentale au declarat că proiectul a fost amânat pentru o săptămână "pentru corelaţii tehnice între instituţii".

Premierul Victor Ponta a declarat miercuri că susţine principiile de bază ale modificărilor la Codul rutier, şi anume cât mai multă siguranţă şi toleranţă zero faţă de cei care comit accidente sau care se urcă la volan după ce au băut alcool. 

Conform noilor modificări ale Codului rutier, şoferii ar putea plăti amenzi majorate cu 60%, 100% şi chiar 200%.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ