IOHANNIS: CSM să sancţioneze imediat atacuri, derapaje şi imixtiuni în justiţie ale politicienilor

| 06 ian, 11:37

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, marţi, la şedinţa CSM, că această instituţie trebuie să sancţioneze imediat orice atacuri, ingerinţe, derapaje şi imixtiuni în justiţie, indiferent dacă este vorba despre demnitari de cel mai înalt rang sau de exemplu un consilier comunal.

”Aşa cum am văzut cu toţii, unii politicieni nu s-au ferit să atace independenţa justiţiei. Luând în considerare aceste antecedente, ca şi misiunea dumneavoastră conferită de lege, de garant al independenţei justiţiei, trebuie să dovediţi în continuare că ştiţi să apăraţi reputaţia, onoarea şi independenţa colegilor şi a sistemului în ansamblul său”, le-a transmis preşedintele Iohannis, la şedinţa CSM, magistraţilor.

Potrivit şefului statului, ”CSM trebuie să aibă reacţii rapide şi să sancţioneze imediat orice atacuri, ingerinţe, derapaje şi imixtiuni în justiţie, indiferent dacă este vorba despre demnitari de cel mai înalt rang sau despre, de exemplu, un consilier comunal”.

”Cred că este necesar, de asemenea, să sublinez că, atât în Constiţutie, cât şi în legile organice ale Justiţiei, scrie foarte clar că Justiţia se înfăptuieşte în numele legii. Adică, nu în numele vreunei divinităţi sau a vreunei persoane, entităţi ori stări de lucruri. De asemenea, atât în materie civilă, cât şi penală, actul de justiţie trebuie îndeplinit într-un termen rezonabil, în mod unitar şi cu garantarea tuturor drepturilor şi libertăţilor fundamentale ale cetăţenilor.Fiecare din puterile statului, precum şi fiecare actor instituţional trebuie să se limiteze la cadrul normativ care îi este trasat prin Constituţie şi prin legile statutare într-un stat laic şi nu religios, civil şi nu militar”, a mai declarat Klaus Iohannis.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

1 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
07 ian, 09:32
dorinteodor
johannis pe aratura....deja
omul asta este total pe dinafara si total lipsit de experienta. ceea ce spune el este corect si asa ar trebui sa fie doar ca "...atacuri, ingerinţe, derapaje şi imixtiuni în justiţie...." sint termeni care se pot interpreta iar cind apar interpretari, dispare justitia....oare chiar nu are consilieri care sa-l mai traga de mineca?

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ