Iohannis, decizie de ultimă oră privind referendumul

| 03 mar, 15:09

Șeful statului a decis să nu declanșeze refendumul pentru justiție în următoarea perioadă, însă nici nu renunță la idee, au declarat surse de la Cotroceni.

„E foarte posibil ca PSD să încerce noi atacuri la justiție, din acest motiv, un referendum organizat acum l-ar face mai puțin eficient pe viitor”, au precizat oficiali ai Administrației Prezidențiale, potrivit sursei citate. De altfel, un referendum organizat în această perioadă ar reprezenta „un glonț tras în aer”, având în vedere faptul că protestele și-au atins scopul, OUG 13 fiind abrodată.

În luna ianuarie, Klaus Iohannis a anunțat că va da startul  procedurilor pentru declanșarea unui referendum pe tema continuării luptei împotriva corupţiei şi asigurării integrităţii funcţiei publice. „În temeiul dispoziţiilor art. 90 din Constituţia României şi al dispoziţiilor art. 2 şi 11 din Legea nr. 3/2000 privind organizarea şi desfăşurarea referendumului, intenţionez să cer poporului să-şi exprime, prin referendum, voinţa suverană cu privire la următoarea problemă de interes naţional: continuarea luptei împotriva corupţiei şi asigurarea integrităţii funcţiei publice. Având în vedere dispoziţiile legale menţionate, consult parlamentul cu privire la organizarea unui referendum naţional referitor la problema sus-menţionată”, se specifică în scrisoarea pe care a adresat-o şeful statului preşedinţilor Senatului şi Camerei Deputaţilor.

Pe 13 februarie, referendumul dorit de Iohannis a primit aviz în plenul comun al Camerei Deputaților și Senatului .

Ulterior, pe 14 februarie, șeful statului a precizat că va anunța, „în zilele următoare”, data organizării referendumului, dar și întrebarea tipărită pe buletinul de vot. Totuși, acest lucru nu s-a mai întâmplat.

Tag-uri: Klaus Iohannis
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ