Iohannis, despre dezinfectanţi: Din păcate, s-a văzut ce pagube imense pot apărea din cauza nepăsării şi a corupției

| 19 mai, 16:30

Sistemul de Sănătate și cazul dezinfectanților diluați au fost subiectul principal al conferinței de presă susținută, jopi, de președintele Klaus Iohannis. Șeful statului a declarat că  “ultimul scandal public arată nepăsarea și corupția din sistem”.

 

“Din păcate, s-a văzut și cu ocazia ultimului scandal public, al dezinfectanților, ce pagube imense pot apărea din cauza nepăsării și a corupției în sistemul de sănătate publică. Am inclus elemente de sănătate în documentul numit strategie națională de apărare a țării și am inclus sănătatea la chestiuni de securitate națională”, a afirmat Iohannis.
Totodată, președintele a menționat că a cerut în CSAT materiale de la Ministerul Sănătății, de la institutțile care au informații în legatură “cu aceste chestiuni și am cerut să vină nu doar cu prezentarea situației, ci și cu soluții”.

 

“Să nu apară așteptări care creeaza soluții parțiale: nu în CSAT se rezolvă problema, în CSAT se discută. Rezolvarea chestiunilor nu este la CSAT, este la instituțiile abilitate. Politicile trebuie create la Ministerul Sănătății, care trebuie să vină cu norme îmbunătățite”, a adăugat Iohanis.
Șeful statului este de părere că procuorii și polițiștii trebuie să îi caute pe cei care au încălcat legea, precizând că în sistemul de sănătate sunt mai multe nereguli, nu numai cele care țin de dezinfectanți.
“În timpul campaniei mele electorale, am spus că sănătatea publică este una dintre prioritățile mele. Spun și acum că pacientul trebuie să fie în centrul sistemului. Nu este un slogan, ci felul în care trebuie construit sistemul public de sănătate”, a conchis Iohannis.

 

 

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ