Iohannis, despre o nominalizare a lui Predoiu: Tind să-mi păstrez şi să-mi îndeplinesc promisiunile

| 05 iun, 22:22

Preşedintele Klaus Iohannis spune că, în eventualitatea unei demisii a premierului Ponta, va consulta partidele şi în funcţie de aceasta va face propunerea de premier, iar la întrebarea dacă rămâne la nominalizarea lui Cătălin Predoiu a răspuns că tinde să-şi păstreze şi îndeplinească promisiunile.

PreşedinteleKlaus Iohannis a declarat, la TVR, că demisia lui Victor Ponta este singura posibilitate acum de a ieşi repede din această situaţie, el spunând că speră să nu se ajungă până la suspendarea premierului şi că prima opţiune, cea mai bună, este o demisie a Guvernului.

Întrebat cum va mai putea lucra cu un premier care este acuzat de fapte penale, preşedintele a spus că speră să nu fie în acestă situaţie şi că întotdeauna se găsesc soluţii politice.

”Pasul următor îl reprezintă discuţiile cu liderii partidului, nominalizarea unui alt premier şi formarea unui alt guvern”, a afirmat Iohannis.

Întrebat dacă rămâne la varianta de nominalizare alui Cătălin Predoiu pentru funcţia de premier, Iohannis a răspuns: ”Eu tind să îmi păstrez şi să îmi îndeplinesc promisiunile”.

”Există în Constituţie prevăzută faza de cosultare a partidelor. Eu chiar vreau sa consult partidele, să aud opţiunile lor, să văd cum reacţionează în această situaţie şi, în functie şi de acest lucru, voi face nominalizarea, dar opţiunea mea este destul de cunoscută”, a adăugat Iohannis.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ