Iohannis, cu privire la Schengen: România nu va ataca această chestiune la Curtea Europeană de Justiție

| 14 dec, 16:43

Preşedintele Klaus Iohannis a afirmat că România nu va ataca votul în Consiliul JAI privind aderarea ţării noastre la Schengen la Curtea Europeană de Justiţie.

 

„La cald şi la emoţie, tot felul de analişti vin cu tot felul de soluţii. Pot să vă spun că România nu va ataca această chestiune la Curtea Europeană de Justiţie”, a declarat Klaus Iohannis, întrebat miercuri la Bruxelles despre acest subiect.
Şeful statului a mai spus că oficialii români vor relua discuţiile cu Austria.
„Vom începe discuţia cu austriecii, nu trebuie să evităm astfel de discuţii. Soluţia trebuie să vină din întregul pachet”, a explicat Iohannis.
El a adpugat că au discuţiile cu premierul suedez, fiindcă urmează preşedinţia Suediei la Consiliul UE.
„Următorul pas trebuie să fie o reuşită. Nu îşi doreşte nimeni, nici noi, nici alţii, să ajungem într-un Consiliu JAI cu un vot negativ. Aşa ceva nu se va mai întampla”, a completat preşedintele Iohannis.
„Oamenii vor vedea că a fost vorba de o sincopă, nu de o respingere. Suntem doriţi în Schengen, însă trebuie să trecem de această sincopă. nu are sens să cădem într-o depresie colectivă, pentru că nu rezolvăm absolut nimic, a mai spus Klaus Iohannis, întrebat despre o posibilă creştere a euroscepticismului a românilor.

 

Tag-uri:
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ