Iohannis: În 2017, MApN pune la dispoziţie 1.688 de militari şi MAI 1.527 de angajaţi pentru misiunile în afară

| 29 noi, 15:36

Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat, marţi, că Ministerul Apărării Naţionale (MApN) pune la dispoziţie 1.688 de militari, iar Ministerul Afacerilor Interne (MAI) 1.527 de jandarmi şi poliţişti pentru misiunile în afara ţării în anul 2017.

"Forţele puse la dispoziţie de MApN cuprind 1.688 de militari. Comparativ cu 2016, numărul a crescut cu 507. Din cei 1.688 de militari propuşi pentru a îndeplini misiuni în afara teritoriului naţional, în 2017, un număr de 1.039 pot fi desfăşuraţi efectiv în teatrele de operaţii, precum şi în cadrul misiunilor individuale de observare şi monitorizare, iar alţi 649 militari se vor afla în ţară, cu posibilitatea de a fi dislocaţi la ordin în cazul în care apare o situaţie specială. În acelaşi context, MAI va pune la dispoziţie în 2017, pentru misiunile UE, OSCE, NATO şi ONU, un număr de 1.527 de jandarmi şi poliţişti din care 758 vor participa la misiuni şi 769 vor putea fi dislocaţi la ordin. Efortul principal va fi reprezentat în continuare de participarea cu forţe şi mijloace la misiunea NATO din Afganistan - Resolute Support Mission - concomitent cu menţinerea participării la operaţiile NATO KFOR şi UE Althea, din teatrul de operaţii din Balcani", a declarat Iohannis, după şedinţa CSAT. 

El a subliniat că participarea Armatei României la misiuni şi operaţii în afara teritoriului statului român este o componentă importantă a profilului strategic al ţării noastre, în cadrul comunităţii internaţionale. 

De asemenea, şeful statului a arătat că în CSAT a fost aprobat planul naţional de priorităţi informative pentru 2017, care relevă principalele categorii de riscuri, ameninţări şi vulnerabilităţi la adresa securităţii naţionale şi care are ca scop planificarea eficientă a activităţii de informare.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ