Iohannis, întâlnire cu Juncker la Cotroceni: România împărtășește în totalitate abordarea pro-europeană

| 11 ian, 10:18

Președinția Consiliului Uniunii Europene este o ocazie bună pentru România de a-și arăta angajamentul față de proiectul european, iar România împărtășește în totalitate abordarea pro-europeană, pe care va continua să o aibă, a declarat președintele Iohannis, în conferința de presă comună susținută cu președintele Comisiei Europene, Jean Claude Juncker, la finalul întrevederii de la Cotroceni.

 

"Vrem să folosim acest prilej pentru a fi împreună mai puternici și pentru a construi o Uniune Europeană mai puternică. Comisia Europeană este un partenere esențial. România împărtășește în totalitate abordarea pro-eruopeană, iar poziția România va continua să fie de susținere a proiectului european. Eforturile comune trebuie să se concentreze pe evitarea discrepanțelor între statele membre. Sunt convins că putem contribui la o Uniune mai bună", a declarat Iohannis.
El a subliniat că România deține președinția Consiliului UE în contextul unor evoluții importante - Brexit, alegerile pentru PE, migrația, negiocierile pentru cadrul bugetar.
"Discuțiile privind viitorul Europei vor fi în prima linie a agendei europene în timpul președinței și la summitul de la Sibiu din luna mai, care va fi piatra de hotar a președinției noastre", a mai spus Iohannis ]n conferința de presă susținută alături de Juncker, la finalul întrevederii de la Cotroceni.
De asemenea, de la ora 10.00, șeful statului i-a primit la Cotroceni pe membrii Colegiului Comisarilor.
De la ora 11.50, Juncker are programată o întrevedere cu premierul Dăncilă, la Palatul Victoria, iar de la ora 12.30 este programată o conferință de presă comună. La ora 13.00, la Palatul Victoria va avea loc reuniunea plenară a Guvernului României și a Colegiului Comisarilor, în cadrul unui dejun de lucru.
Joi seară, liderii Uniunii Europene au participat, la Ateneul Român, la ceremonia de deschidere a președinției Consiliului UE, ce va fi exercitată în următoarele șase luni de România. În cadrul ceremoniei au susținut discursuri președintele Klaus Iohannis, șeful Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, dar și Florin Iordache, în locul președintelui Camerei Liviu Dragnea, absent de la eveniment. Au luat cuvântul și preşedintele Parlamentului European, Antonio Tajani, preşedintele Consiliului European, Donald Tusk, preşedintele Comisiei Europene, Jean Claude Juncker, precum și premierul Viorica Dăncilă.
Jean Claude Juncker a amintit în discursul său că a semnat tratatul de aderare a României la UE, subliniind că în Uniune "nu sunt posibile compromisuri când e vorba de drepturile oamenilor, de statul de drept, de lupta împotriva corupției”. Juncker a mai spus că "UE nu ar fi completă fără România și locul natural al României este și în zona Schengen”.
La ceremonia de la Ateneul Român, un discurs impresionant a susținut, în limba română, președintele Consiliului European, Donald Tusk, care a făcut apel la români să apere valorile europene la fel cum Helmuth Duckadam a apărat patru penalty-uri la rând.

 

 

Tag-uri:
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ