Iohannis, judecătorilor CCR: Vă îndemn să aveți permanent standarde cât mai înalte de profesionalism și independență

| 13 iul, 11:32

Președintele Klaus Iohannis i-a îndemnat miercuri pe judecătorii Curții Constituționale a României (CCR) să aibă permanent standarde cât mai înalte de profesionalism și independență.

"Urez succes în activitate judecătorilor care au depus jurământul astăzi. Vă doresc tuturor să contribuiți la conturarea CCR ca un pol de stabilitate în arhitectura constituțională a statului, inclusiv prin jurisprudență clară, coerentă și predictibilă. Vă îndemn să aveți permanent standarde cât mai înalte de profesionalism și independență și am toată convingerea că veți onora cu demnitate magistratura care vă este încredințată", a afirmat șeful statului la ceremonia de învestitură a celor trei noi judecători ai CCR — Livia Stanciu, Attila Varga și Marian Enache.

Șeful statului a indicat că, în cei 25 de ani de când există, CCR s-a dovedit eficientă în promovarea valorilor fundamentale consacrate de Constituție.

"Ea a contribuit la explicarea și punerea în aplicare a unor principi de bază ale constituționalismului modern, cum ar fi cooperarea loială între autoritățile publice, protejarea cetățenilor de orice amenințări la adresa drepturilor și libertăților lor și mai ales întărirea integrității și a transparenței în viața politică", a afirmat Iohannis.

El a subliniat că, deseori, Curtea a fost un facilitator pentru racordarea sistemului normativ și chiar al vieții publice din România la valorile și principiile juridice promovate în spațiul european și internațional.

"Dacă președintele României are rolul constituțional de a veghea la respectarea Legii fundamentale, Curții Constituționale îi revine îndatorirea de a proteja și de a promova statul de drept și democrația constituțională, cu scopul ultim de a asigura protecția drepturilor fundamentale ale cetățenilor", a arătat Iohannis.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ