Iohannis, la finalul consultărilor de la Cotroceni: ”Îl desemnez pe domnul Orban să formeze un nou Guvern!”

| 06 feb, 22:57

Preşedintele Klaus Iohannis l-a desemnat joi pe Ludovic Orban să formeze un nou Guvern. La finalul consultărilor cu partidele parlamentare, preşedintele a ţinut, însă, să sublinieze că alegerile anticipate sunt prima sa opţiune, că dintre partidele cu care a discutat, unele au fost de acord cu punctul său de vedere, iar altele au cerut timp pentru consultări interne.

 

Europarlamentarul PSD Claudiu Manda crede că preşedintele Klaus Iohannis l-a nominalizat pe Ludovic Orban în funcţia de premier pe principiul “ştie bătaie că a mai luat” şi consideră că şeful statului se aşteaptă să obţină liderul PNL tot 261 de voturi împotriva la votul de învestitură. Manda a mai afirmat că PSD va decide dacă va sesiza Curtea Constituţională în şedinţa Comitetului Executiv de săptămâna viitoare. Decretul privind desemnarea lui Ludovic Orban în funcţia de premier a fost publicat, joi seară, în Monitorul Oficial, potrivit News.ro.
Decretul semnat de preşedintele Klaus Iohannis, prin care îl desemnează pe Ludovic Orban în funcţia de premier, a fost publicat joi seară, în Monitorul Oficial.
”Preşedintele României decretează: «Se desemnează domnul Ludovic Orban în calitate de candidat la funcţia de prim-ministru, pentrun a cere votul de încredere al Parlamentului asupra programului şi listei noului Guvern, potrivit art 103, alin 2 din Constituţia României, republica”După ce m-am consultat cu toate partidele, îl desemnez pe domnul Ludovic Orban să formeze un nou guvern şi să se prezinte în Parlament”, a declarat Iohannis.
Preşedintele a subliniat, însă,  că alegerile anticipate sunt prima sa opţiune.
Iohannis a reluat argumentele conform cărora avem un guvern care vrea să schimbe lucrurile şi un PSD care vrea să oprească lucrurile, iar PNL a dorit să aducă îmbunătăţiri alegerilor locale, PSD nu a dorit, a depus moţiune, moţiunea a trecut.
Întoarcerea la electorat este soluţia corectă şi satisface nevoia de democraţie în România. Alegerile anticipate sunt prima mea opţiune. Am prezentat partidelor această opţiune, unii au fost părere că este bine, alţii că trebuie să se mai consulte în partid. Este normal şi pot să înţeleg că majoritatea partidelor au nevoie de discuţii interne. Acest lucru sper să se întâmple repede.
”Următorul pas este desemnarea unei persoane care să formeze un nou guvern”, a declarat Iohannis, înainte de a anunţa nominalizarea lui Ludovic Orban.tă»”, este textul apărut în Monitorul Oficial.

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ