Iohannis, Merkel, Macron şi Juncker, aplaudaţi la Sibiu

| 09 mai, 12:51

Liderii europeni, printre care Angela Merkel, Emanuel Macron, Donald Tusk (preşedintele Consiliului European), Jean-Claude Juncker (preşedintele Comisiei Europene) şi Antonio Tajani (preşedintele Parlmaentului European), participă joi la Summitul informal al Consiliului European.

Gazda evenimentului e preşedintele Klaus Iohannis. Liderii PSD Liviu Dragnea şi Viorica Dăncilă au fost umiliţi de propria familie politică. Rămâi pe adevarul.ro pentru a urmări cele mai importante momente ale zilei. Premierul Spaniei Pedro Sánchez şi cancelarul Austriei Sebastian Kurz, pe covorul roşu de la Sibiu.

Şi Emmanuel Macron a fost întâmpinat cu aplauze, iar preşedintele Parlamentului European, Antonio Tajani, a făcut o baie de mulţime.

 

Angela Merkel, cancelarul german, a fost aplaudată de sibienii prezenţi în Piaţă. „Frau Merkel”, au strigat românii. Cancelarul s-a întors şi i-a salutat. Ea a declarat că este un fapt simbolic că liderii europeni se întâlnesc la Sibiu, de Ziua Europei, în timpul Preşedinţiei României şi a spus că se va discuta despre agenda strategică a Uniunii Europene. „Vreau să mulţumesc celor care au organizat acest summit. Este simbolic că în timpul Preşedinţiei române ne întâlnim aici, în Sibiu, de Ziua Europei. După 15 ani de la marea rundă de extindere a Uniuni Europene ne întâlnim aici, vom vorbi despre agenda strategică a Uniunii Europene. Chiar dacă avem opinii diferite, vom căuta viitorul comun, vrem să luăm măsuri să menţinem securitatea, bunăstarea, dar ne intresează să şi păstrăm valorile europene şi să le promovăm în afara Uniunii Europene", a spus Angela Merkel, la sosirea la summitul de la Sibiu.

Tag-uri:
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ