Iohannis o așteaptă pe Dăncilă la consultări. Aceasta a anunțat ca va merge ,,de îndată''

| 02 oct, 09:05

Președintele Iohannis  o așteaptă pe Viorica Vasilica Dăncilă la consultări, la Palatul Cotroceni, începând cu ora 12.00, pe tema nominalizării persoanei pentru funcția de membru al Comisiei Europene. Dăncilă a răspuns ironic la invitație:  ,,Voi veni de îndată, același “de îndată” cu care și dumnealui a decis să numească miniștrii interimari''

,, În temeiul dispozițiilor art. 80 și ale art. 86 din Constituție vă invit pentru consultări miercuri, 2 octombrie a.c., ora 12:00, la Palatul Cotroceni.

Consultările vizează aspecte legate de nominalizarea persoanei pentru funcția de membru al Comisiei Europene. Această chestiune reprezintă o problemă urgentă și de importanță deosebită pentru statul român.

La această întâlnire puteți fi însoțită de miniștrii de resort'', se precizează în comunicatul Administrației Prezidențiale.

Dăncilă a răspuns ironic la invitație.

”Îi răspund că voi veni de îndată, același “de îndată” cu care și dumnealui a decis să numească miniștrii interimari - conform deciziei CCR care a stabilit că președintele a încălcat Constituția”, a spus Dăncilă.

Dăncilă a mai spus că ,, NU există un conflict dovedit, NU există un motiv solid pentru respingerea Rovanei Plumb''.

,,Conform legislației naționale, Rovana Plumb nu se află în niciun conflict de interese. În legislația europeană, un astfel de cadru nu numai ca nu este clar reglementat, dar situația sa a fost supusă unui joc politic ce lasă loc de interpretări'', a adăugat Dăncilă.

Comisia pentru Afaceri Juridice (JURI) a Parlamentului European ar fi anulat, luni, o ședință extraordinară în care ar fi urmat să ia o decizie în ceea ce privește conflict de interese în cazul Rovanei Plumb, după ce forul legislativ a dat vot de respingere pentru aceasta în poziția de comisar european pe transporturi.

Președintele Parlamentului European David Sassoli a transmis, într-o scrisoare, Comisiei JURI că procedura pentru comisarul nominalizat Rovana Plumb este suspendată. El a mai cerut forului legislativ european să precizeze ce măsuri exacte recomandă în această etapă.

Tag-uri: Dancila, iohannis
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ