Iohannis: PSD se gândeşte să mă suspende încă de la alegerea mea. Dragnea se comportă ca la grădiniţă

| 24 ian, 14:12

Preşedintele Klaus Iohannis spune ca Liviu Dragnea se comportă ca la „grădiniţa” când anunţă ca va organiza două referendumuri în primăvară, după ce şeful statului anunţase o consultare populară pe tema graţierii şi a modificării legilor penale. Replica lui Iohannis a venit în timpul zborului spre Strasbourg, într-o discuţie cu jurnaliştii. Tema graţierii prin OUG ar urma să fie discutată şi la întâlnirea cu şeful CEDO care va avea loc marţi.

Întrebat cum vede reacţiile lui Liviu Dragnea şi ale PSD pe tema graţierii şi a referendumului, Klaus Iohannis a răspuns că liderul social democrat s-a comportat ca la grădiniţa. „Vin eu cu tata, hai că vin şi eu cu tata! Eu am un unchi, hai că vin şi eu cu un unchi mai tare“, a declarat preşedintele Klaus Iohannis, în cadrul unei discuţii cu jurnaliştii care-l însoţesc pe şeful statului la Strasbourg, la o reuniune a Consiliului Europei.    Cât despre referendumul privind tema graţierii, preşedintele a spus că întrebarea nu va conţine cuvântul graţiere întrucât Constituţia nu lasă organizarea de iniţiative pe teme fiscale sau cele precum amnistia sau graţierea. Cel mai probabil întrebarea de la referendum va cuprinde cuvintele anticorupţie şi integritate. Tema modificării legistaţiei penale prin ordonanţe de urgenţă şi problematica graţierii ar urma să fie aborată de Iohannis în discuţia pe care o va avea azi cu şeful CEDO.    De asemenea, întrebat dacă are cunoştinţă despre faptul că PSD ar vrea suspendarea sa, Iohannis a răspuns: „PSD se gândeşte întruna sa mă suspende de când am câştigat alegerile, însă nu cred că va declanşa acum procedura de suspendare“.  

Totodată, şeful statului a zis că nu are informaţii că Guvernul se pregăteşte să adopte ordonanţele pe Justiţie, privind graţierea şi modificarea legislaţiei penale, miercuri sau joi.    Preşedintele a afirmat că în PSD puterea se concentrează doar în mâinile a câtorva politicieni. „Cercul de decidenţi în PSD s-a restrâns mult”, a spus Iohannis.    Mai mult, şeful statului crede că PSD nu va mai accepta mult timp „modul autoritar prin care Dragnea conduce partidul” şi că „unii lideri se vor revolta“.   Preşedintele a povestit şi dialogul cu Grindeanu de dinaintea şedinţei de Guvern de săptămâna trecută: „Klaus Iohannis: Bucuroşi de oaspeţi! Sorin Grindeanu: Bucuroşi! Klaus Iohannis: Dacă tot am venit, nu credeţi că e politocos să mă invitaţi la sedinţă? Sorin Grindeanu: Poftiţi!”   Şeful statului le-a mai spus reporterilor că Grindeanu „e un om care înţelege politica, cu care poţi discuta. Dacă n-ar fi fost aşa, nu l-aş fi numit premier“, a mai punctat şeful statului. 

Tag-uri: Klaus Iohannis
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

2 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
25 aug, 02:36
unloazy
boots propecia price
Solid solutions molecularly disperse systems, one type of solid dispersion, are well known for use in pharmaceutical technology see Chiou and Riegelman, J buy finpecia online
14 ian, 22:28
edudgeLix
how long does stromectol stay in your system
There is increasing concern about the possible effect of pharmaceutical compounds may have on the fish immune system ivermectine online

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ