Iolanda Balaş Soter, o legendă a atletismului românesc, a murit la 79 de ani

| 11 mar, 16:27

Dubla campioană olimpică la atletism Iolanda Balaş Soter s-a stins din viaţă, la vârsta de 79 de ani. Doamna atletismului românesc avea probleme de sănătate de ceva timp, iar astăzi a pierdut lupta cu boala.

Vara trecută, fosta sportivă declara că "dacă mă uit în buletin, nu-mi prea vine să cred. Totul a curs atât de repede".

Referitor la boală, fosta atletă povestea că "acum mă cam chinuieşte un diabet, ca să nu vă mai zic despre tendonul meu parţial rupt de la piciorul de bătaie, dar de vreo două luni m-am ales şi cu o răceală zdravănă în sala de atletism şi am făcut o pneumonie dublă! Şi două luni n-am putut ieşi din casă, am stat numai cu antibiotice lângă mine. Asta-i vârsta, nu avem ce face. Încerc în schimb să nu stau acasă degeaba, să am o preocupare cât de cât. Mă concentrez pe revista noastră de atletism şi sunt foarte mândră că ea există, fiindcă în general se vorbeşte prea puţin despre atletism. Şi nu numai despre atletism, de fapt. Presa sportivă, iertaţi-mă dacă critic, în afară de fotbal, nu mai are nicio altă temă".

Balaș a câștigat două medalii de aur la campionatele europene de atletism de la Stockholm (1958) și Belgrad (1962). La Berna (1954) a câștigat o medalie de argint.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ