Ion Cristoiu: Traian Băsescu n-a sprijinit-o pe Elena Udrea în războiul cu Florian Coldea

| 25 feb, 08:41

"Traian Băsescu n-a confirmat măcar o miime din acuzațiile aduse de Elena Udrea lui Florian Coldea", susţine Ion Cristoiu, într-o postare pe blogul său. "Dimpotrivă, din cîte mi-am dat seama, Traian Băsescu s-a străduit să evite și a evitat orice posibilă referire critică la adresa lui Florian Coldea", a continuat jurnalistul.

Citeşte şi: Traian Băsescu: După filajul de la Paris, am vrut să-l demit pe COLDEA de la SRI

Din interviul luat de Cătălin Striblea lui Traian Băsescu, la care am am dat și eu o mînă de ajutor de pe margine întreaga presă a dat știrea despre Decretul deja semnat de Traian Băsescu pentru demiterea lui Florian Coldea, prim adjunctul directorului SRI. Nu întîmplător, după întrebarea abruptă, fără loc de întors, dacă s-a gîndit un moment să-l demită pe Florian Coldea, am revenit la chestiune cu întrebarea: De ce prim-adjunctu,l și nu directorul George Maior?  Nu întîmplător, pentru că știam din Jurnalul Elenei Udrea că ea îl pîrîse pe Florian Coldea la Președinte și că acesta îi spusese că-l va demite pe General. Traian Băsescu a explicat că directorul trebuia demis de Parlament, fără să-și dea seama că avansa o explicație ciudată: Cum adică îl demiți pe prim-adjunct, pentru că nu-l poți demite pe șef?

Amîndouă întrebările, ca și altele, au avut menirea de a pipăi relația dintre Traian Băsescu și Florian Coldea.

Contrar a ceea ce s-ar putea crede din știrea cultivată de toată lumea cu Decretul, Traian Băsescu n-a confirmat măcar o miime din acuzațiile aduse de Elena Udrea lui Florian Coldea.

Dimpotrivă, din cîte mi-am dat seama, Traian Băsescu s-a străduit să evite și a evitat orice posibilă referire critică la adresa lui Florian Coldea:

1. A minimalizat contribuția SRI la dosarele de corupție, ceea ce poate însemna o contracarare a campaniei de presă potrivit căreia DNA e Divizia Penală a SRI. În toate Spovedaniile, dar mai ales în Jurnal și în denunț, Elena Udrea îl prezintă pe Florian Coldea drept cel care face dosare penale pentru a-și atinge obiectivul – spune ea – de cucerire a Puterii în România. Reducînd rolul SRI la cel de simplu autor de informări de cîte două-trei pagini într-un Dosar de la DNA, Traian Băsescu a contrazis categoric acuzațiile aduse de Elena Udrea lui Florian Coldea.

2. Spovedaniile, Jurnalul, Denunțul Elenei Udrea vorbesc de implicarea lui Florian Coldea în campania electorală pentru Președinție.

Unul dintre cele mai interesante momente ale interviului a fost cel în care i-am zis lui Traian Băsescu de Declarația sa din 31 octombrie 2014 de la Realitatea:

„Marea bătălie este cine va fi președinte, pentru că unii îl susțin pe Ponta și alții, care știu că vor fi scurtați de cap cînd vine Ponta, din serviciu, îl susțin pe Iohannis.”

Declarația confirmă cele dezvăluite de Elena Udrea în Jurnal. Și anume că Florian Coldea a fost autorul Operațiunii prin care Klaus Iohannis a ajuns președinte.

Știind asta, l-am întrebat pe Traian Băsescu dacă desfășurarea campaniei i-a confirmat Declarația din 31 octombrie 2014. Telespectatorii au văzut reacția lui Traian Băsescu: a negat vehement c-ar fi declarat așa ceva.

Norocul meu că luasem cu mine stenograma interviului din 2014. Cînd i-am citit lui Traian Băsescu spusele din 31 octombrie a rămas încurcat, motivînd că nu mai ținea minte. După opinia mea, ținea minte. Numai că recunoașterea Declarației ar fi însemnat confirmarea acuzațiilor aduse de Elena Udrea lui Florian Coldea.

Citeşte şi: Traian Băsescu: În referatele DNA, SRI are informația primară

De ce a ținut Traian Băsescu să n-o sprijine  pe Elena Udrea în războiul cu Florian Coldea? Vă imaginați ce-ar fi însemnat pentru Florian Coldea, care a ieșit destul de boțit din războiul cu Elena Udrea, confirmarea de către fostul șef al statului a acuzațiilor aduse de Elena Udrea?

Sunt cîteva ipoteze:

1. După ce a primit Raportul SRI despre Afacerea de la Paris, Traian Băsescu și-a dat seama că greșise atacînd SRI.

2. Așa cum se vede și din Jurnal, Traian Băsescu nu ține cont de toate informațiile date de Elena Udrea. N-a ținut cont nici în cazul lui Florian Coldea, unul dintre copiii săi politici.

3. Traian Băsescu s-a temut să nu încalce norma potrivit căreia șefii de stat duc cu ei în mormînt anumite secrete.

4. Traian Băsescu s-a împăcat cu Florian Coldea.

Dvs.  cum vă explicați faptul că Traian Băsescu n-a sprijinit-o pe Elena Udrea în războiul cu Florian Coldea?", a scris Ion Cristoiu, pe blogul său.

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

2 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
25 feb, 20:07
liviuioan
--GRIJULIU--
Curata vartos, maistru ca dupa un cutremur de grad 7 pe scara cotetului de gaini din cabina marinarului dupa ce iubita s-a culcat cu detinatorul cheii de la magazia cu ROM JAMAICA . Cubanezele vesele--E SPIONI .
25 feb, 19:37
ilidia
mama omida
Extraordinar, "maestrul" ( in sens arghezian), mama Omida presei romanesti, binevoiesti sa ne impartaseasca din multa-i intelepciune si sa ne lumineze penoi, muritorii de rand.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ