Ion Iliescu: Congresul PSD să se axeze pe responsabilităţi

| 18 apr, 2013

Mesajul politic al Congresului PSD, care va avea loc în 19 şi 20 aprilie, ar trebui să se axeze pe actul guvernării şi pe responsabilităţile pe care ea le presupune, consideră preşedintele de onoare al partidului, Ion Iliescu.

"Este un mesaj de substanţă, legat de perioada în care ne aflăm. Ne aflăm la începutul unei perioade de guvernare în care PSD-ul este implicat total şi are principala responsabilitate în actul de guvernare, aşa încât mesajul politic al Congresului se va referi tocmai la această misiune care îi va reveni partidului în toată această perioadă, în toate planurile, inclusiv în planul guvernării", a subliniat fostul preşedinte.

Sub genericul "120 de ani de social-democraţie în România", 5.000 de delegaţi din întreaga ţară se vor reuni, vineri şi sâmbătă, la Bucureşti, pentru a stabili noua conducere a formaţiunii până la scrutinul din 2016.

Pe ordinea de zi mai figurează şi modificarea Statutului PSD.

Congresul este precedat de dezbateri pe ateliere organizate vineri dimineaţă de departamentele PSD pe modelul "guvernului din umbră", la acestea urmând să fie prezenţi miniştri de resort, dar este aşteptat şi premierul Victor Ponta.

Bătălia principală, pentru funcţia de vicepreşedinte

Potrivit noul Statut al PSD, formaţiunea are opt vicepreşedinţi naţionali  şi opt de regionali. Cei naţionali vor fi votaţi de delegaţii din toate organizaţiile, iar vicepreşedinţii regionali vor fi votaţi doar de delegaţii din regiunile din care provin.

La acest Congres, Victor Ponta va fi reales în funcţia de preşedinte, iar Liviu Dragnea va deveni preşedinte executiv.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ