Ion Ţiriac, încă un gest ADMIRABIL

| 30 ian, 2014

ION TIRIAC a anuntat ca vrea sa infiinteze o fundatie a sportului romanesc, cu un capital initial de 100 de milioane de dolari, suma pe care o va dona din averea personala fara sa solicite nimic in schimb.

ION TIRIAC a declarat ca are o singura conditie: statul sa nu impoziteze sumele de bani ce vor fi rulate de aceasta fundatie.

"Eu sper ca in acest an sa iasa Legea Fundatiilor, pe care am propus-o mai multor oameni. Daca va iesi, eu bag 100 de milioane de dolari si nu cer nimic. Legea e despre un un tip de fundatie care nu plateste taxe de nici un fel, niciodata. Fundatia va ramane pentru totdeauna, iar banii vor fi ai fundatiei, nu ai mei. Board-ul fundatiei va decide unde se duc, in scopuri sociale, sportive, normale", a declarat ION TIRIAC la Sport.ro.

ION TIRIAC a mai precizat ca vrea sa construiasca un patinoar de 5 stele in Bucuresti, dar are nevoie de sprijinul primarului general al Capitalei, Sorin Oprescu.

"Eu platesc, dumnealui sa spuna unde-l pun", a precizat ION TIRIAC.

"Fundatia Harvard are 52 de miliarde in conturi si s-a pornit de la 1 milion", a dezvaluit ION TIRIAC de unde i-a venit ideea acestei fundatii.

Conform topurilor de specialitate, ION TIRIAC are o avere de 850 de milioane de euro.

Citeşte şi: Cum arată avionul de 2 milioane de dolari, pe care Ion Ţiriac l-a donat statului pentru misiuni umanitare

 

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

1 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
30 ian, 2014
Gabi
Un sincer ....
BRAVO ! Pe cand si gestul similar al altor oameni cu bani care vor sa dea societatii "ceva" din ceea ce aceasta le-a dat ?

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ