Iordache a explicat ordonanța ce modifică legislația penală: Am urmărit un echilibru între puterile statului

| 01 feb, 15:35

Ministrul Justiției, Florin Iordache, a calificat drept ”eronate” afirmațiile celor care critică ordonanța dată de Guvern de modificare a Codurilor penale.

Iordache a declarat că a ținut cont de toate observațiile făcute de societatea civilă și că, în ciuda a ceea ce susțin public numeroase voci, urgența unei astfel de măsuri este justificată.

În acest sens, Ministru Justiției a invocat din nou o posibilă amendă pe care România o risca din partea CEDO din cauza condițiilor din penitenciare. Acesta a mai spus că urgența este justificată și de faptul că vechea Guvernare și vechiul Parlament, din care a făcut și el a făcut parte, nu și-au îndeplinit obligația de a pune Codul penal și Codul de procedură penală în acord cu deciziile Curții Constituționale, în termen de 45 de zile de la publicarea motivării deciziilor.

„Păi, ce vreți urgență mai mare când există practică neunitară?”, a spus Iordache.

El s-a mai apărat spunând că prin „această măsură de politică penală” a urmărit „un echilibru între puterile statului” și că, oricum, Parlamentul va avea ultimul cuvânt.

Tag-uri: Florin Iordache
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ