Iranul consideră vizita lui Putin un semn clar al respingerii politicii SUA în regiune

| 02 noi, 10:15

Președintele rus Vladimir Putin urmează să se întâlnească miercuri la Teheran cu omologul său iranian Hassan Rohani, vizită pe care guvernul iranian o consideră un semn clar al politicii SUA anti-Iran în regiune, relatează dpa.

Președintele Rohani se va întâlni cu Vladimir Putin și cu președintele azer Ilham Aliev pentru discuții pe teme politice și economice care, în opinia statului gazdă, vor arăta că aprobarea Statelor Unite nu este necesară pentru cooperarea regională.

"Nimeni nu acordă atenție retoricii SUA", a declarat marți ministrul de externe adjunct iranian Ebrahim Rahimpur.

Potrivit oficialului iranian, vizita lui Putin va include de asemenea discuții în legătură cu cooperarea Iranului cu Rusia în conflictul din Siria. Ambele state sprijină guvernul lui Bashar al-Assad și luptă împreună împotriva grupării teroriste Statul Islamic. Iranul și Rusia susțin organizarea de noi alegeri în Siria, deși cu participarea lui Al-Assad.

Rohani așteaptă o aprobare clară a lui Putin pentru acordul nuclear încheiat în 2015, care obligă Iranul să-și reducă programul nuclear în schimbul ridicării sancțiunilor internaționale.

Președintele american Donald Trump a refuzat să confirme dacă guvernul său va respecta acordul și a amenințat cu o poziție mai dură față de Iran. De asemenea, el nu a respins posibilitatea anulării acordului.

În ceea ce privește partea economică, reuniunea de la Teheran va avea drept principal obiectiv "noi căi comerciale", a declarat Ebrahim Rahimpur pentru agenția Isna.

Iranul ar putea obține acces la piețele europene via Marea Neagră, în timp ce Rusia și Azerbaidjanul ar putea ajunge pe piețele arabe prin Golful Persic.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ