Isărescu, AFIRMAŢIE INCREDIBLĂ:Ce se va întâmpla cu leul în viitor

| 07 iul, 15:22

Guvernatorul BNR Mugur Isărescu a declarat marți, la începutul conferinței "10 ani de la denominarea leului greu", că având în vedere evenimentele din Grecia, este din ce mai probabil ca peste 10 ani România să aiba ca moneda tot leul.

Guvernatorul BNR a mai declarat, în cadrul aceleiași conferințe, că denominarea leului a fost un eveniment de succes.

”Acțiunea de atunci - denominarea leului - a fost bine pregatită și un eveniment de succes. Mulțumesc celor care s-au implicat pentru buna desfașurare a denominării. Au fost câțiva ani buni în care populația s-a obișnuit. Operațiunea a fost complexă. Mottoul nostru a fost «Nimeni nu pierde, nimeni nu câștigă. Totul se simplifică»”, a spus Isărescu, potrivit Ziarului Financiar.

Citeste si: Reuniunea ţărilor din zona euro: Oficialităţile iau în calcul şi un AJUTOR UMANITAR pentru Grecia

”Simplificarea a determinat o eficiență sporită în sistemul bancar, comercial. Leul a devenit o monedă de încredere. Au apărut prețurile promoționale 2,99 lei, 3,99 lei. Bănuțul a ajuns să fie valorizat. Batem bănuțul, moneda de un ban, pentru a câștiga această încredere, deși ne costa mai mult decât valorează în sine moneda. La nivelul economiei românești s-a căștigat credibilitate. Ne despărțeam de o lungă perioadă inflaționistă”, a mai spus guvernatorul BNR.

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

1 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
15 iul, 20:46
Ion Popescu
Posibilitate reala si serioasa de castig! Toti oamenii ambitiosi si seriosi pot acum sa castige in mod real si verificat mai multi bani, in timpul liber, cu o activitate placuta, simpla, accesibila. Nu e nevoie sa recrutati oameni, nu e nevoie sa va complicati cu detalii inutile. Totul e sa doriti sa incepeti! Cereti acum mai multe detalii la adresa de email: [email protected]

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ