Isărescu, despre salariile românilor: Sunt probleme serioase

| 08 noi, 15:52

Guvernatorul Băncii Naționale a României, Mugur Isărescu, a explicat, într-o conferință de presă, de ce presiunile puse pe angajatorii din România pot ducve la dezechilibrarea economiei, pe termen mediu și lung.

Isărescu a arătat nu doar că salariile tind să crească mai mult decât ar permite productivitatea, dar şi că cererea de pe piaţă nu se potriveşte deloc cu oferta, motiv pentru care apar tensiuni semnificative.

" Tensiunile de pe piaţa muncii pot împinge salariile în sus dincolo de creşterea de productivitate...Orice angajator are probleme cu salariul, dar are probleme şi cu forţa de muncă. Vrea să-şi aducă un fost lucrător bun, care în prezent este în Spania şi care a lucrat în firma respectivă. Îi spune: "Măi, George, ia vino tu înapoi la mine". "Sub 600 de euro nu-mi convine". "Stai, mă, puţin, că la noi e 400". "Nu vin". Şi cam asta este discuţia reală. Păi de la 400 la 600 e chiar mai mult decât propune guvernul majorarea salariului minim. Şi nu vrea să vină înapoi. Şi atunci cam cum este? La fel este şi cu doctorii, şi cu profesorii", a arătat guvernatorul BNR.

Tag-uri:
loading...

Ştirile orei

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ