ISMB: Numărul elevilor înscrişi în clasa I a scăzut

| 13 sep, 2013

Numărul elevilor înscrişi în clasa pregătitoare a crescut cu peste 5.000 faţă de anul şcolar anterior, ajungând la peste 15.000, iar la clasa I a scăzut cu peste 4.000 de elevi, fiind înregistraţi aproximativ 12.000, a declarat, vineri, inspectorul şcolar al ISMB, Constantin Trăistaru.

Potrivit datelor centralizate de Inspectoratul Şcolar al Municipiului Bucureşti (ISMB), în anul şcolar 2013-2014 sunt înscrişi în clasa pregătitoare 15.091 de copii, faţă de 10.064 în anul anterior, iar numărul de clase a crescut de la 432 la 454.

La clasa I, în anul şcolar trecut erau înscrişi 16.580 de elevi, iar în acest an sunt 12.243, numărul claselor scăzând de la 679 la 454.

La clasele pregătitoare şi clasele I sunt, în medie, 27 de copii, dar sunt şi situaţii în care numărul este mai mare, a spus inspectorul general şcolar al Capitalei.

Constantin Trăistaru a precizat că mai ales în învăţământul preşcolar sunt situaţii de dublă sau chiar triplă înscriere, ceea ce înseamnă că unii părinţi şi-au înscris copiii la mai multe unităţi de învăţământ.

"Există un program informatic care se pilotează în Bucureşti şi sperăm să identificăm aceste cazuri şi să le eliminăm", a spus inspectorul general şcolar.

Acesta a adăugat că în Bucureşti rămâne valabilă problema spaţiilor, o analiză a sălilor de clasă arătând că dimineaţa toate sunt ocupate, ceea ce înseamnă că nu există posibilitatea desfiinţării învăţământului de după-amiază.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ