Isteria nu salvează România

| 12 sep, 2013

Creştere economică, agricultură productivă, angajamente asumate şi promisiuni respectate. Nu este descrierea unui model ideal de societate, ci imaginea României în 2013. Sunt rezultatele unui guvern care a reuşit stabilizarea ţării, după ce guvernările anterioare au dus România pe marginea prăpastiei.

Desigur, prezentarea unui bilanţ amănunţit în care să fie reflectate într-un mod exhaustiv realizările Cabinetului Ponta este în sine un demers dificil şi nu face obiectul acestui articol. Ceea ce nu mă face să trec cu vederea lucrurile bune care au fost realizate într-un an şi jumătate de la schimbarea puterii în România. Însă o scurtă trecere în revistă, de dragul obiectivităţii, este mai mult decât necesară. Vă amintiţi România deznădăjduită lăsată de guvernările Boc şi Ungureanu? Dar de pensiile şi salariile tăiate fără cap de aceleaşi guvernări PDL în numele unei austerităţi prost înţelese, impuse populaţiei în timp ce clientela de partid era abonată la contracte publice babane? Mai ţineţi minte concedierile a sute de mii de oameni din timpul Guvernului Boc? Toate aceste nedreptăţi împotriva cetăţenilor au fost reparate de Cabinetul Ponta. Pensiile şi salariile au fost reîntregite, au fost stimulate şi încurajate investiţiile, disponibilizările în masă au fost înlocuite cu angajări în majoritatea domeniilor, iar România s-a înscris uşor-uşor pe un trend de normalitate, depăşind rănile provocate de guvernările PDL.

Una dintre explicaţiile cele mai solide ale acestei îmbunătăţiri a situaţiei României este legată de faptul că, până acum, a fost linişte în ţară, climatul de stabilitate asigurând revirimentul. Desigur, în afara ieşirilor în decor ale şefului statului care nu a reuşit să se împace cu ideea că guvernarea USL îşi vedea în mod responsabil de treabă, îndeplinindu-şi angajamentele asumate în faţa românilor.

Mai nou, cum atacurile gratuite ale lui Traian Băsescu nu erau îndeajuns, pe scenă şi-a făcut apariţia un nou personaj îndrăgostit de isterie. Este vorba despre Crin Antonescu. Dominat de manifestări politice agresive şi intrat în crize de natură prezidenţială, liderul PNL nu are nicio apăsare în a dinamita scena publică prin poziţionări în care uită că, până una alta, este co-preşedinte al USL, coaliţia aflată la guvernare. Iar pentru cei cărora memoria nu le joacă feste, există cel puţin un alt politician de prim-plan care şi-a clădit carierea politică exact prin aceleaşi metode subversive, făcându-şi un mod de lucru din a ataca guvernarea din interiorul ei.

Dacă Antonescu îşi imaginează că va obţine succesul politic călcând pe urmele lui Traian Băsescu, atunci calculul său este cum nu se poate mai prost. Fiindcă USL a câştigat alegerile printr-o schimbare de abordare, prin apropierea de cetăţean şi prin tratarea problemelor în mod responsabil, nu prin scandal şi conflictualitate permanentă. Este evident pentru toată lumea că preşedintele PNL nu vrea şi nu poate să ajute guvernarea, dar, dacă mai are un dram de onestitate, este dator măcar să nu încurce bunul mers al ţării. În caz contrar, cariera politică a lui Crin Antonescu şi visurile lui de preamărire se vor nărui în cel mai scurt timp.

Tag-uri:
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

1 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
12 sep, 2013
cantautor
mai nou,Antonescu "incurca bunul mers al tarii"...
tare de tot...
incep sa-mi placa analizele voastre...
pai ce mai asteptati,dati in el,ca e parte din USL...

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ