Italia: Amplă operaţiune a poliţiei împotriva mafiei care exploatează serviciile acordate migranţilor

| 17 mai, 09:18

Poliţia italiană a anunţat luni o razie amplă împotriva unei reţele mafiote suspectate de a se fi infiltrat şi operat pe piaţa serviciilor pentru solicitanţii de azil, cu ajutorul unei asociaţii catolice, relatează AFP.

Clanul Arena, o familie din 'Ndrangheta, puternica mafie calabreză, este suspectat de deturnarea unor importante din fondurile furnizate pentru servicii destinate centrelor de primire din Isola Capo Rizzuto, unul dintre cele mai mari din Italia şi Lampedusa. 

Peste 500 de poliţişti au participat în noaptea de duminică spre luni la operaţiunea care a vizat 68 de persoane suspectate de asociere cu mafia, fraudă, deturnare de fonduri publice şi furt, a anunţat poliţia din Catanzaro (Calabria, sud) într-un comunicat. 

Clanul respectiv, a arătat ancheta, controlează de peste zece ani - "în beneficiul său" - administrarea centrului Isola Capo Rizzuto, care adăposteşte în prezent până la 1.500 de persoane. 

Printre persoanele arestate figurează şi Leonardo Sacco, 35 de ani, directorul asociaţiei catolice Misericordia, care administrează în mod oficial acest centru. 

Potrivit presei italiene, un preot local se numără, de asemenea, printre suspecţi. 

Suspiciuni de delapidare planează de ani buni asupra administratorilor centrului Isola Capo Rizzuto, unde calitatea serviciilor oferite migranţilor (cazare, hrană etc.) nu se ridică în mod clar la nivelul sumelor alocate de stat. 

În general, Italia face eforturi de a monitoriza calitatea primirii celor circa 175.000 de migranţi adăpostiţi în prezent în mai multe centre de pe întreg teritoriul său. Aceste centre sunt gestionate de cooperative, dar sunt finanţate de stat, care a evaluat bugetul lor la circa trei miliarde de euro pe 2017. 

În Calabria, clanul Arena - aflat deja sub supraveghere atenta - are, se pare, o activitate foarte diversă: în 2012, poliţia a confiscat peste 350 de milioane din bunurile care îi aparţineau în aceeaşi regiune, între care un imens parc eolian.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ