Japonezii au descoperit materialul care se repară singur

| 28 feb, 11:27

Oamenii de știință japonezi au descoperit o nouă formă de material capabil să se regenereze singur.

Substanța, care are la bază etilena, deține câteva proprietăți utile, cum ar fi "memoria formei", precum și capacitatea de auto-reparare, potrivit Digital Journal.

Materialele capabile să se autoregenereze sunt tot mai căutate datorită numărului mare de avantaje, de la echipamentele plasate în medii extreme până la carcasa utilizată pentru a proteja dispozitivele mobile.

Multe materiale cu putere de autorefacere sunt limitate de costurile de fabricare, care necesită o chimie complexă, ceea ce le limitează potențialul comercial.

Noile materiale, denumite poliolefine funcționale, sunt mult mai simplu de dezvoltat și nu necesită factori externi care să declanșeze mecanismul de autorefacere.

Mai mult, materialul descoperit acum poate funcționa autonom, în termeni de auto-refacere. În cadrul testelor s-a demonstrat că materialul are capacitatea de auto-vindecare fără a necesita stimuli externi într-o gamă de condiții de mediu diferite, cum ar fi în apă sau în soluții acide și alcaline.

Materialul este, de asemenea, foarte dur. Urmează să vedem în ce industrii va fi pus la lucru efectiv.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ