Japonezii par români! Ministrul pentru securitate cibernetică nu a folosit niciodată un calculator

| 20 noi, 20:05

Ministrul japonez pentru securitate cibernetică Yoshitaka Sakurada a provocat miercuri amuzament şi surprindere, după ce a recunoscut faptul că nu a folosit niciodată un calculator în viaţa sa profesională.

Yoshitaka Sakurada, 68 de ani, este directorul adjunct al unităţii de strategie pentru securitate informatică a guvernului şi de asemenea, ministrul Jocurilor Olimpice şi Paralimpice, pe care Tokio le va organiza în 2020.

În cadrul unei sesiuni într-o comisie parlamentară, de miercuri, ministrul şi-a recunoscut lacuna: “De la vârsta de 25 de ani am recurs întotdeauna la angajaţii mei sau la secretari, aşa că nu am folosit niciodată un calculator”.

De asemenea, el a părut puţin pierdut atunci când a fost întrebat dacă în centralele nucleare au fost folosite chei USB.

Este incredibil că o persoană care nu a atins niciodată un computer este responsabilă cu politica de securitate informatică”, a declarat contrariat politicianul din opoziţie Masato Imai, relatează Agerpres.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ