Japonia a ucis 333 de balene în Antarctica, ignorând criticile internaționale

| 31 mar, 12:41

Flota japoneză s-a întors în vestul țării vineri, după uciderea a 333 balene în Antarctica, acțiune criticată puternic pe plan internațional, informează DPA.

Cele trei nave au ajuns în portul Shimonoseki după capturarea a 333 de balene Minke în Oceanul Antarctic în timpul unei vânători de 83 de zile, a precizat Agenția pentru pescuit niponă.

Filiala australiană a organizației de protecției a faunei marine Sea Shepherd afirmase că va bloca vânătoarea de balene a Japoniei, însă în ultimul timp, implicarea organizației "pare să se fi diminuat" în zonă, a indicat șeful Agenției de Pescuit, Yuji Yamamoto, în cadrul unei conferințe de presă.

Curtea Internațională de Justiție (CIJ) a decis în 2014 că așa-numita "vânătoare de balene în scopuri științifice" din Antarctica a încălcat moratoriul din 1986 privind vânătoare de balene în zona respectivă.

În urma deciziei Curții, Japonia a decis suspendarea vânătorii de balene în Antarctica pentru un an. Autoritățile nipone au reluat însă această practică în anul fiscal 2015, care s-a încheiat în martie 2016, după ce guvernul a decis să reducă numărul vânătorilor de balene Minke planificat la aproximativ o treime din ținta anterioară.

În 1987, Japonia a încetat oficial vânătoarea de balene în scopuri comerciale, în conformitate cu moratoriul din 1986, însă criticii susțin că autoritățile de la Tokyo s-au folosit de o breșă legală, continuând să ucidă balene pentru "cercetarea științifică".

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ