Jianu: Legea prevenţiei va fi gata în primul trimestru din 2017. Statul aplică întâi măsuri de prevenţie şi apoi amenzi

| 04 ian, 11:32

Ministrul propus pentru Mediul de Afaceri, Comerţ şi Antreprenoriat, Florin Jianu, intenţionează să promoveze Legea prevenţiei în mediul de afaceri cât mai curând posibil, astfel încât să intre în vigoare în primul trimestru al acestui an.

'Legea va fi valabilă pentru toate companiile, nu doar pentru IMM-uri, şi va fi gata în primul trimestru al acestui an', a declarat, miercuri, pentru AGERPRES, Florin Jianu.

Potrivit acestuia, legea prevenţiei presupune că, înainte de a se lua o măsură punitivă împotriva unei firme, trebuie aplicată o măsură de prevenţie.

'Toate organismele statului au două componente: una de prevenţie şi una de control, însă acestea realizează doar componenta de control. Cred că această componentă de prevenţie trebuie să prevaleze în ceea ce înseamnă mediul de afaceri şi atunci noi impunem o măsură de prevenţie înainte de lua o măsură punitivă. Asta înseamnă că îi dai un timp la dispoziţie întreprinzătorului să se conformeze şi abia după aceea aplici o măsură punitivă. Această lege este cea mai aşteptată de mediul de afaceri', a mai spus Jianu după audierile din comisiile de specialitate.

Totodată, el a vorbit şi despre măsurile de sprijin pentru IMM-uri, printre acestea figurând şi programele de ajutor de stat, care vor avea şi o componentă pentru IMM.

'În acest moment se constată doar o finanţare a companiilor mari, cu o investiţie de peste 10 milioane de euro. Cred că trebuie să realizăm o echilibrare în acest sens şi să susţinem şi IMM-urile româneşti pentru o finanţare adecvată, în acest fel având grijă şi de capitalul autohton', a adăugat Jianu.

În timpul audierilor, ministrul propus s-a referit şi la majorarea salariului minim cu care s-a declarat de acord, însă a solicitat atenţie faţă de firmele care se află în pericol să piardă locuri de muncă.

'Salariul minim înseamnă o echilibrare a ceea ce înseamnă procentajul între capital şi muncă. Dacă pe de o parte venim cu o impozitare favorabilă a IMM cu 1% pe venit (pentru o cifră de afaceri de maximum 500.000 de euro), scădem contribuţiile ş.a.m.d., pe de altă parte cred că statul trebuie să impună o creştere a salariului minim, cu foarte mare atenţie pe zona firmelor care ar putea să piardă locuri de muncă, şi să transforme România în ceea ce înseamnă o zonă de inovare', a subliniat Florin Jianu.

Florin Nicolae Jianu, propus pentru funcţia de ministru pentru Mediul de Afaceri, Comerţ şi Antreprenoriat, a primit, miercuri, aviz favorabil din partea comisiilor de specialitate reunite ale Parlamentului.

 

Tag-uri: Florin Jianu
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

1 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
04 dec, 07:32
VashReabs
5 hours between twice daily dose of doxycycline
Only mild toxicities induced by figitumumab have been reported 124 doxycycline mono side effects Mann BS, Johnson JR, Kelly R, Sridhara R, Williams G, Pazdur R 2005 Letrozole in the extended adjuvant treatment of postmenopausal women with history of early stage breast cancer who have completed 5 years of adjuvant tamoxifen

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ