Judecătorii de la CAB nu se înţeleg pe decizia din dosarul lui Rudel Obreja

| 08 mar, 11:46

Doi judecători de la Curtea de Apel Bucureşti nu au căzut de acord asupra deciziei pe care trebuie să o dea în dosarul în care Rudel Obreja, fost preşedinte al Federaţiei Române de Box, a fost condamnat în primă instanţă la 3 ani închisoare cu executare pentru trafic de influenţă.

Judecătorii Elena Raluca Costache şi Adrian Viorel Podar de la Curtea de Apel Bucureşti ar fi trebuit să pronunţe marţi sentinţa definitivă în acest dosar, însă ei nu au căzut de acord asupra soluţiei. 

Unul dintre judecători a opinat că dosarul ar trebui trimis la Tribunalul Bucureşti pentru rejudecare, deoarece magistratul de la instanţa de fond care l-a condamnat pe Rudel Obreja nu a analizat situaţia de fapt şi probele în favoarea fostului preşedinte al Federaţiei Române de Box. 

În consecinţă, se va forma un complet de divergenţă prin introducerea unui al treilea judecător, care va relua dezbaterile în proces, următorul termen fiind stabilit pentru 22 martie. 

Pe 17 iunie 2015, Rudel Obreja a fost condamnat de Tribunalul Bucureşti la 3 ani închisoare cu executare, într-un dosar în care a fost trimis în judecată pentru trafic de influenţă, după ce i-a cerut lui Sorin Ovidiu Vîntu un milion de euro pentru a interveni la judecători de la Instanţa Supremă. 

Decizia a fost atacată de Rudel Obreja la Curtea de Apel Bucureşti. 

Potrivit DNA, în perioada septembrie 2013 - ianuarie 2014, Rudel Obreja a pretins în mod direct de la omul de afaceri Sorin Ovidiu Vîntu (denunţător în cauză) suma de 1.000.000 euro, lăsând să se creadă că are influenţă asupra judecătorilor învestiţi cu soluţionarea unui dosar aflat pe rolul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie. Hotărârea respectivă avea în vedere judecarea recursului declarat de Vîntu, în calitate de inculpat, împotriva unei soluţii de condamnare la pedeapsa închisorii pentru favorizarea infractorului.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ