Klaus Iohannis: România sprijină un proces rapid de aderare a Suediei la NATO

| 16 mai, 17:15

Preşedintele Klaus Iohannis a afirmat, luni, că ţara noastră sprijină un proces rapid de aderare a Suediei la NATO. Şeful statului a adăugat că Alianţa va fi mai puternică, după ce Suedia şi Finlanda vor deveni membre ale NATO.

„România salută decizie Suediei de a solicita aderarea la NATO, anunţată astăzi de către premierul suedez Magdalena Andersson. România susţine un proces rapid de aderare al Suediei la NATO. Alianţa noastră va fi mai puternică ca niciodată, odată cu aderarea Suediei şi Finlandei la NATO”, a scris Klaus Iohannis, luni pe Twitter.

Premierul suedez Magdalena Andersson a anunţat, luni, că Suedia va solicita aderarea la NATO, schimbându-şi politica de neutralitate militară adoptată timp de decenii întregi, relatează BBC. Andersson a subliniat că pentru ”siguranţa poporului suedez, cea mai bună cale de urmat este aderarea la NATO alături de Finlanda”, însă nu a oferit o dată exactă a depunerii cererii de aderare, afirmând că cel mai probabil va avea loc în cursul acestei săptămânii, potrivit CNN.

 

Tag-uri: Klaus Iohannis
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ